Osallistuja- ja voittajatarinat

Kasvu Open mahdollistaa osallistuville yrityksille kasvun, josta ne eivät ole välttämättä edes osanneet uneksia.

Hae mukaan sparraukseen!


Novosan Oy

Novosan tuo Suomeen vettä säästäviä WC-kalusteita. Yrityksen kärkituotteita ovat vedettömät Urimat-pisuaarit ja mm. Satino ja SatinoBlack kierrätetystä materiaalista valmistetut paperit ja annostelijat, sekä Neoperl-säästösuuttimet hanoihin ja suihkuihin.

”Kasvu Open on antanut enemmän kuin osasin odottaa. Olemme saaneet uusia ajatuksia paitsi mylläreiltä myös ideoita kanssakilpailijoiden kokemuksista ja suunnitelmista. Kasvu Open on huikea mahdollisuus saada oma äänensä kuuluviin ja kartuttaa näkyvyyttä.” Tommi Virkki, markkinointi- ja kehitysjohtaja, Novosan Oy

BubbleCap Oy

Vuonna 2015 Vaasan Kasvupolulta kunniamaininnan saaneen Janne Alasaarelan hiilihapotuskorkki-innovaatiolla voi hapottaa vettä tavalliseen limonadipulloon, eikä laitetta tarvitse versioida maa- tai maanosakohtaisesti. Korkki korvaa tavalliset hiilihapotuslaitteet, sillä se on pieni, kätevä ja edullinen. 

”Kasvu Open osoittautui moninkertaisesti paremmaksi kuin yksittäiset konsulttipalvelut. Myllärit olivat todella nähneet vaivaa tapaamisten eteen, sillä he olivat selvittäneet jopa markkinat tuotteelleni etukäteen lähettämieni materiaalien perusteella. Myllärit antoivat yksityiskohtaisia neuvoja ja osoittivat huomiokohtia, joita en itse tullut ajatelleeksi. Kilpailun yhteydessä yrityksen strategia päivittyi ja kasvutavoitteisiin ehdotettiin nollia perään. Sain sparrauksesta varmuutta omaan tekemiseen, ja kilpailun ohessa myin yli 300 hiilihapotuskorkkia kanssakilpailijoille sekä mylläreille ennakkoon. Hyvin taisi siis mennä!” Janne Alasaarela, yrittäjä, BubbleCap Oy

Fourdeg Oy

Vuoden 2015 Kasvu Open startup -sarjan voittaja Fourdegin ratkaisun avulla jokaista kaukolämmitettävää huonetta lämmitetään oikeaan aikaan ja oikealla energiamäärällä. Yrityksen markkina-alueena on aluksi Suomi ja Ruotsi, mutta jatkossa yrityksessä tavoitellaan koko lämmittävää maailmaa Euroopassa ja Aasiassa. Ratkaisujen toimitukset aloitetaan vuoden 2015 aikana.

”Kasvu Open tilaisuudessa vallitsi positiivisuuden, avoimuuden ja keskinäisien kunnioituksen ilmapiiri. Heti ensimmäisestä mylläritapaamisesta poiki jatkotapaamisia hyvien kontaktien kanssa. Minusta tällaiset tekijät ovat olennaisia liiketoiminnan kehittymiselle”, kehuu Fourdegin perustajajäsen Markku Makkonen.

BioGTS Oy

Vuoden 2015 start again -sarjan kunniamainninnan saanut skaalattavia biokaasu- ja biodiesellaitosratkaisuja tarjoava BioGTS hyöyntää Kasvu Openin kautta syntyneitä verkostoja aktiivisesti.

”Biotalouden Kasvupolun Kiitoratapäivä oli kokemuksena mahtava. Saimme mylläreiltä kullanarvoisia vankkaan kokemukseen perustuvia neuvoja, näkemyksiä ja rakentavaa kritiikkiä yrityksemme liikeidean, toimintamallin ja kasvun eväiden arvioimiseen ja kehittämiseen. Pyrimme soveltamaan saatuja neuvoja päivittäisessä tekemisessä sekä hyödyntämään Kasvu Openin kautta syntyneitä verkostoja”, kehuu BioGTS:n markkinointipäällikkö Jari Toiminen.

Valtavalo Oy

Vuoden 2014 Kasvu Open -kilpailun kunniamaininnan saaneen energiatehokkaita valaistusratkaisuja toteuttavan Valtavalon tavoitteena on toimia tänä vuonna kymmenessä eri maassa ja kasvattaa liikevaihtoaan vuosittain 50 prosenttia.

“Koko ajan mennään eteenpäin. Tavoitteet ovat tietoisesti kovat. Kasvu Openissa erityisesti alueellinen sparraus toi keskusteluun tärkeitä näkökulmia ja haasteita. Parasta antia koko prosessissa olivat sen kontaktit ja verkostojen laajentuminen”, arvioi Valtavalon toimitusjohtaja Markku Laatikainen.

Sleipner Finland Oy

Vuoden 2014 Kasvu Open start again -yrityssarjan voittaja Sleipner Finland Oy valmistaa innovatiivisia ja turvallisia siirtojärjestelmiä tela-alusteisille laitteille. Yritys toimii kaivos, metsä-, öljy-, kaasu- ja maansiirtoaloilla. Siirtojärjestelmät tuovat merkittäviä säästöjä lisäämällä tuotantoaikaa ja samalla vähentämällä huoltokustannuksia sekä polttoaine- ja hiilidioksidipäästöjä vähintään 85 % kuljetusten aikana.

”Kasvu Open antoi meille mahdollisuuden omien ajatusten happotestamiseen ammattilaisten kanssa ja valtavan määrän uusia kontakteja sidosryhmiin. Olemme saaneet paljon yhteydenottoja erilaisilta yhteistyötahoilta ja apua mm. rahoituksen rakentamiseen”, summaa Sleipnerin myynti- ja markkinointijohtaja Janne Pöllänen sparrauksen antia.

Control Finland Express

Start again -sarjassa mukana ollut savonlinnalainen, jo pari vuosikymmentä toiminut ja sata henkeä työllistävä Control Express Finland haki Kasvu Openista uutta kasvua ja kansainvälisyyttä kunnonvalvontaan ja tuotannon tehokkuuden seurantaan kehitetyllä anturipohjaisella teollisen internetin ratkaisullaan. Toimitusjohtaja Karl Lönngren tavoittelee CEF:n liikevaihdon tuplaamista. Kasvu Open toi CEF:n tavoitteen toteuttamiseen arvokkaita ideoita ja kontakteja.

“Olemme saaneet Kasvu Open -prosessista tosi paljon. Osaavat sparraajat ovat nostaneet esiin kasvun kannalta tarpeellisia kyseenalaistavia näkemyksiä. Heidän kanssaan asioista on voinut puhua vapaasti ilman sitoumuksia”, Lönngren kertoo.