Yritysten kehittäminen keskiössä

Ideat eivät synny tyhjiössä. Kasvu Openin missiona on tehdä suomalaisista yrityksistä maailman parhaita kasvuyrityksiä. Kulttuurinmuutos voi tapahtua vain yritysten sisällä, mutta sitä ei tarvitse tehdä yksin.

Hae mukaan sparraukseen!

Miksi hakisit mukaan?

Kasvu Open on asiantuntijoiden verkosto, jonka tarkoituksena on auttaa sekä pitkään toimineita että startup-vaiheessa olevia pk-yrityksiä. Asiantuntijat eli myllärit auttavat yrityksiä kehittämään liiketoiminnan eri osa-alueita kokemuksensa ja ammattitaitonsa mukaan.


1. Vähintään 10 asiantuntijaa

Kiitoratapäivänä tapaat viisi asiantuntijaa 45 minuutin mittaisissa kahdenkeskeisissä, luottamuksellisissa tapaamisissa. Kiitoratapäiviä on kullakin Kasvupolulla kaksi kappaletta eli yhteensä tapaat siis 10 asiantuntijaa.

Tämän lisäksi Kasvupolulta voi edetä valtakunnalliseen finaaliin, Kasvu Open Karnevaaliin, tai Kasvu Invitation-ohjelmaan. Lisätietoja: UKK.

2. Kasvu Open toimii

Yrityksistä 91 % ja mylläreistä peräti 99 % suositteli Kasvu Open sparrausta*. Kasvu Openiin osallistuineiden yritysten liikevaihto on lisäksi kehittynyt paremmin kuin toimialalla keskimäärin tarkasteluvälillä 2015─2017 sekä startupien että pitkään toimineiden yritysten sarjassa**.

Vuonna 2018 Kasvu Open on valittu Suomen edustajaksi euroopplalaisessa yrittäjyyden edistämiskilpailussa, EEPA:ssa. Lisäksi Interreg Europe, joka edistää hyviä eurooppalaisia käytäntöjä, esittelee Kasvu Openia hyvänä toimintatapana pk-yritysten tukemiseen.

3. Yrityksille maksuton

Haasteita kohtaavalle yritykselle ovat hyvät neuvot kalliit. Kasvu Openissa ne tarjotaan yrityksille maksutta.

Oleellinen osa Kasvu Openin ideologiaa on se, että kaikki yli 900 asiantuntijaa, sisältäen myllärit ja tuomarit, ovat mukana ilman erillistä korvausta. Kumppanit saavat panoksensa vastineeksi näkyvyyttä ja kontakteja tämän hetken kasvuhaluisiin pk-yrityksiin.

4. Kaikille avoin

Kasvupoluille voivat hakea kaikki pk-yritykset, liikevaihtoon, ikään ja toimialaan katsomatta. Kasvu Openissa kaikki kehitys lähtee yrittäjän omista lähtökohdista.

Tavoitteenasi voi siis olla kasvattaa yrityksen liikevaihtoa tai henkilöstömäärää, lanseerata uusi tuote, selvittää kansainvälistymisen mahdollisuuksia tai mikä tahansa muu tavoittelemisen arvoinen päämäärä. Jokaisen yrityksen haasteet ovat omanlaisia eikä mikään tavoite sinällään ole Kasvu Openiin liian pieni. 

5. Valtakunnallinen ja kattava

Kasvupolkuja järjestetään Suomen kaikissa maakunnissa, suurimpien kasvukeskusten ympärillä useampia. Sparrausohjelmia pidetään myös joidenkin alojen osalta toimialakohtaisesti, joten vaihtoehtoja on lukuisia.

Hakea voi vapaasti usealle eri Kasvupolulle, valituksi tulla vain yhteen. Käynnissä olevat Kasvupolut näet täältä.

 

 

 

* Kasvu Open Kasvajat 2016 ja Kasvu Open 2017 myllärikokemus.
** Kasvu Open 2015─2016 sparrausyritysten liikevaihdon kehityksen analysointi" -raportti päivitetty 2017 vuoden luvuilla.