Bio- ja Kiertotalouden Kasvupolku® 2019

Kasvu Openissa yrityksen iästä, koosta tai toimialasta riippumatta yrittäjä saa apua kasvusuunnitelmaansa. Me tuomme sparrauksen, rahoittajat ja osaajat - lisää vain kasvutahto ja sisu.

Hae mukaan Kasvupolulle

Bio- ja Kiertotaloudesta kasvua

Kiertotalous kannustaa uudistamaan vanhoja toimintamallejamme ja haastaa kehittämään ratkaisuja, joilla saamme nykyiset materiaali- ja ainevirrat sekä niihin sidotun arvon uusiokäyttöön. Biotalous puolestaan hyödyntää luonnosta saatavia uusiutuvia materiaaleja sekä kehittää ja ottaa käyttöön niihin liittyviä innovaatioita ja teknologioita. Kasvu Open hakee innovaatioita, ideoita ja liiketoimintamalleja, jotka vastaavat tähän tarpeeseen.

Mikä Kasvupolku®?

Kasvupoluksi kutsutaan Kasvu Openin alue- tai toimialakohtaista tapahtumakokonaisuutta. Kasvupolku käsittää yleensä starttitilaisuuden, kaksi sparrauspäivää eli Kiitorataa sekä semifinaalin, josta kaksi lupaavinta yritystä etenee valtakunnalliseen Kasvu Open -finaaliin. Kiitoradoilla yritykset kohtaavat eri alojen asiantuntijoita eli mylläreitä 45 minuutin mittaisissa luottamuksellisissa tapaamisissa. Tutustu sanastoon ja usein kysyttyihin kysymyksiin.

Lisätietoa Kasvupolusta

Bio- ja Kiertotaloudessa tulevaisuuden suuret kasvuyritykset

Kiertotalous kannustaa uudistamaan vanhoja toimintamallejamme ja haastaa kehittämään ratkaisuja, joilla saamme nykyiset materiaali- ja ainevirrat sekä niihin sidotun arvon uusiokäyttöön. Biotalous puolestaan hyödyntää luonnosta saatavia uusiutuvia materiaaleja sekä kehittää ja ottaa käyttöön niihin liittyviä innovaatioita ja teknologioita. 

Bio- ja Kiertotalouden Kasvupolku® hakee innovaatioita, ideoita ja liiketoimintamalleja, jotka vastaavat tähän tarpeeseen. Mikäli yrityksesi toimintaperiaatteena on esimerkiksi materiaalien arvokas käyttö tai lisäarvon luominen käytetylle materiaalille, tämä Kasvupolku haastaa sinut mukaan terästämään kasvusuunnitelmaasi ja nostamaan sen uudelle tasolle.

Mikä on Bio- ja Kiertotalouden Kasvupolku®?

Kasvu Open on Suomen suurin pk-yritysten kasvun sparrausohjelma, joka auttaa maksutta kasvuhaluisia yrityksiä niiden kasvusuunnitelman pohjalta. Kasvuohjelmia eli Kasvupolku®-ohjelmia järjestetään ympäri Suomen.

Bio- ja Kiertotalouden Kasvupolku®-sparraukseen voivat hakea mukaan kaikki alan kasvunälkäiset yritykset ikään, kokoon tai sijaintiin katsomatta. Hakemusten perusteella polun tuomaristo valitsee mukaan 15-25 suurimman kasvupotentiaalin omaavaa yritystä, jotka saavat kahden päivän ajan maksutonta sparrausta kasvun Kiitoradoilla Suomen liike-elämän asiantuntijoilta. Nämä kokeneet “myllärit” auttavat yrityksiä löytämään kasvun eväitä ja kontakteja luottamuksellisesti kahdenkeskisissä tapaamisissa.

Kasvupolun kumppanit esillä

UPM
UPM haluaa olla mukana kehittämässä bio- ja kiertotalouden ekosysteemejä ja osaamista Suomeen. Kumppani hakee Kasvupolulta uusia avauksia ja kumppaneita ja sekä mahdollisia yhdessä kehittämisen polkuja kasvuyritysten kanssa.

Metsä Group
Metsä Spring etsii lupaavia startup- ja aikaisen kasvuvaiheen yrityksiä, jotka voisivat hyötyä siitä, että toimivat osana Metsä Groupin liiketoimintaekosysteemiä. Meitä kiinnostaa fyysisen tuotteen valmistamiseen perustuvat liiketoimintaideat (joilla linkki puuhun alkuperäisenä raaka-aineena), mutta myös uusiin digitaalisiin sovelluksiin perustuvat liiketoimintaideat.

VTT
VTT on visionäärinen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiokumppani. VTT tarttuu globaaleihin haasteisiin ja luomme niistä kestävän kasvun mahdollisuuksia, sekä auttaa yhteiskuntaa kehittymään ja yrityksiä kasvamaan teknologisten innovaatioiden avulla – ajattelemme beyond the obvious.

Sitra
Sitran kiertotalous-avainalue tekee kokeiluja yhdessä suomalaisten kanssa ja selvittää kiertotalouden mahdollisuuksia. Kumppani haluaa olla tukemassa kasvuyrityksiä, kirittäen Suomea yhdeksi kiertotalouden edelläkävijöiksi globaalisti.

KPMG
KPMG on maailmanlaajuinen asiantuntijayritysten verkosto, joka tarjoaa tilintarkastus-, vero- ja neuvontapalveluita. Kumppanina he haluavat tukea bio- ja kiertotalouden piirissä toimivia yrityksiä.

Äänekoski
Äänekoski ja Plänet B tarjoaa maailmanluokan mahdollisuudet bio- ja kiertotaloustoimijoille sijoittumisen ja verkostoitumisen kautta edistyksellisessä toimintaympäristössä kasvuyrityksille.

Motiva
Motiva on kestävän muutoksen muotoilija. Motiva yhdistää kestävän muutoksen teemat helposti ymmärrettäviksi kokonaisuuksiksi, sekä toimii asiantuntijana, verkottajana ja viestijänä. Kumppanina Motiva etsii Kasvupolulta potentiaalisia kumppaneita laajasti bio- ja kiertotalouden ratkaisuja tarjoavista kasvuyrityksistä, sekä tarjoavat yrityksille verkostoja, sparrausta ja uusia toimintamalleja kiertotalouden ja resurssitehokkuuden edistämisessä.

Uusiouutiset
Uusiouutiset on kiertotalouden erikoislehti ja teeman tärkeä tietolähde ja on Kasvupolulla tukemassa bio- ja kiertotalouden piirissä toimivia kasvuyrityksiä.

Miten pääsen mukaan Kasvupolulle?

Voit hakea mukaan Kiertotalouden Kasvupolku®-sparraukseen täyttämällä hakulomakkeen 5.5. mennessä. Kaikille mukaan hakeneille ilmoitetaan valinnoista. Valintakriteereissä painottuu yrityksen kasvusuunnitelma. Tärkeimpiä asioita ovat kasvun nälkä, kasvupotentiaali (markkinatilanne, kansainvälistymismahdollisuudet, tiimi), skaalautuvuus, uskottavuus, ajankohtaisuus, mahdollisuus vaikuttaa markkinaan ja omintakeisuus.

Kasvupolun aikataulu


Kasvupolulle mukaan valituille yrityksille järjestetään sparrausta kahdessa Kiitorata-nimisessä työpajapäivässä 13.6.2019 ja 8.8.2019. Kiitoratapäivissä eri alojen (kiertotalous, kasvu, kansainvälistyminen, myynti, rahoitus, markkinointi, johtaminen) asiantuntijat eli myllärit auttavat yrityksiä pääsemään omiin kasvutavoitteisiinsa. Kukin yritys kohtaa yhteen 10 asiantuntijaa 45 minuutin luottamuksellisissa tapaamisissa. Kasvupolun tuomaristo valitsee 8.8. toisen Kiitoratapäivän päätteeksi kaksi voittajaa, jotka etenevät valtakunnalliseen Kasvu Open 2019 -finaaliin.

Kysyttävää? Ole yhteydessä.

Janne Roiha
Kiertotalous Kasvupolku® -fasilitaattori
044 034 2179
janne.roiha@roihu.com

Satu Haka
Kiertotalous Kasvupolku® -fasilitaattori
050 304 8779
satu.haka@roihu.com

Riina Haapasalmi
Kiertotalous Kasvupolku® -fasilitaattori
050 477 8779
riina.haapasalmi@roihu.com

Kasvupolulle valitut yritykset

Kasvupolun maksuttomaan sparraukseen on valittu mukaan AskKauko (ExportIn Oy)CoReorient OyDolea OyMagsort Oy ja RePack Design Helsingistä, Lumir Oy Vantaalta, Viako Oy Espoosta, Vaatelainaamo Vaatepuu Oy Järvenpäästä, Eurowear Oy Lahdesta, Green Disposal Oy Riihimäeltä, Ecomation Oy Salosta, Dafecor Oy Turengista, Doranova Oy Vesilahdesta, Molok Oy Nokialta, Apila Group Oy Ab Kontiolahdesta, Penerg Oy Laukaasta sekä INARI Arctic Cosmetics Oy Kolarista.