Blogi

Rakkaudesta lajiin

22.11.2016

“Ollaan rohkeita! On aika paljastaa omat haaveemme, olla kiinnostuneita toistemme ja kasvutiimien jäsenten unelmista.”

Mitä viivan alle jää – kasvun kahdet kasvot 

Kasvu Open -fasilitaattorina olen saanut etuoikeutetusti kuunnella satojen suomalaisten kasvuhakuisten yritysten hissipuheita. Lyödäänkö kolmessa minuutissa heti ”pitkä päätyyn”, eli käydään suoraan asiaan? Entä onko esillä tuote, tarina vai tunne? Mikä saa kuulijan nostamaan katseensa älypuhelimen ruudusta ja todella keskittymään kuulemaansa? Hetkinen, mistäs nyt puhutaan… 

Minua on haastettu useaan otteeseen kasvun merkityksestä: Mikä on arvokasta kasvua? Ollaanko pelkästään kasvattamassa tulosta, paisuttamassa liikevaihtoa vai lisäämässä yhtiön arvoa? Ovatko Kasvu Open -voittajayritykset hyviä niin sisäisten kuin ulkoisten arvojen näkökulmasta: luovatko he kestävää kasvua – mitä mieltä sinä olet? Lue esimerkiksi BioGTS:n kasvusta.

Työtulevaisuutesi kasvuyrityksessä 

Meistä kukaan tuskin näkee kristallipallossa oman työtulevaisuutensa kellotetuissa palaveriputkissa, joissa muutumme professori Alf Rehnin puheenpartta lainatakseni ”huonelihaksi, jonka tehtävänä on periaatteessa vain istua ja syödä pullaa”. 

Fakta: Yhdeksän kymmenestä uudesta työpaikasta syntyy pk-yrityksiin!

Ollaan rohkeita! On aika paljastaa omat haaveemme, olla kiinnostuneita toistemme ja kasvutiimien jäsenten unelmista. Mitä kohti ollaan menossa ja mitä se meiltä kysyy että päästään perille? Kuten Kasvun Osaaja totesi omassa blogissaan: ”Ei kaikkeen tarvita rahaa tai kovan luokan ”ristosiilasmaiden” substanssia!” (Jos Risto luet tämän niin terveiset ja kiitos kumminkin!) 

Se mitä etsit, etsii myös sinua 

Aika on eittämättä ajanut rekrytointi-ilmoittelun ja jykevien, päiväkausia kestävien haastattelusessioiden ohi! Koska työ ja tekijät löytävät toisensa verkostoissa, ei edes pelkkä LinkedIn-profiilin täyttäminen enää riitä ammatillisen läsnäolomme jatkeeksi. 

Jos haluat varmistaa, että teet palveluksen Suomelle, itsellesi ja kasvuyritystiimille, mutta et vielä tiedä missä olet arvokkaimmillasi, voit tulla Kasvun Osaajaksi Kasvu Openiin. Siellä tapaat lukuisia kiinnostavia tiimejä ja yrittäjiä. Mahdollisuuksien avaruus ja työtulevaisuutesi porkkana ikään kuin heiluu nenäsi edessä!

Otetaanpa toisistamme selvää: järjestämme harkittujen sattumien kohtaamissarjan jälleen Kasvu Open Karnevaalissa 26.-27.10.2016! Kasvun Osaajat-ohjelmaan on hakenut jo 160 suomalaista osaajaa. Jokainen teistä on ansainnut paikkansa näissä kasvujameissa – lämpimästi tervetuloa! 

Ja mikäli kuulit tästä nyt ensimmäistä kertaa, vielä ehtii! Kasvun Osaajat 2016 on auki 13.6. saakka. 


Kirjoittaja

Nina Rautiainen

Kasvu Open -fasilitaattori


Kommentointi