Blogi

Mylläriesittelyssä Keijo Mutanen: yrittäjäkokemusta ja vahvaa hallitustyöskentelyä

28.5.2015

Keijo Mutanen on ollut sparraamassa Pohjois-Karjalan Kasvupolulla.

Kokenut yrittäjä ja hallitusammattilainen Keijo Mutanen on ollut aktiivisesti mukana Pohjois-Karjalan Kasvupolulla osallistumalla molempiin kiitoratapäiviin myllärinä sekä jakamalla innostavan yrittäjyystarinansa kasvupolun starttitilaisuudessa. Tällä hetkellä Mutanen työskentelee projektipäällikkönä Pohjois-Karjalan kauppakamarissa INSTEP -kansainvälistymisen portaat -ohjelmassa, joka kehittää kansainvälistymisohjelmaa pk-yrityksille. Tämän lisäksi hän toimii oman perheyrityksensä KIM Ventures Oy:n hallituksen puheenjohtajana sekä on hallituksen puheenjohtajana Biowin Polar Oy:ssä, Ortodoksisen kulttuurin säätiössä ja Hallituspartnerit Itä-Suomi ry:ssä.

Alkujaan Liperiläissyntyinen Keijo Mutanen maatilan vanhimpana poikana on aloittanut yrittäjäuransa 16-vuotiaana tomaatinviljelijänä, ja sittemmin tempautunut mukaan yrittäjyyden maailmaan yli 40 vuodeksi. Kokemusta löytyy useamman yrityksen perustamisesta, omistuksesta, yritysmyynnistä sekä hallitustyöskentelystä. Mutanen on ollut perustamassa muun muassa Biowin Polar Oy:tä sekä AvainEnergia Oy:tä. Hän on edelleen perheyrityksensä kautta yksi omistajista ja toimii näiden yritysten hallituksessa. Yrittäjyyden ohessa Mutaselle on kertynyt työkokemusta erilaisista kehityksen ja markkinoinnin johtotehtävistä yhteensä 15 vuotta, muun muassa IVOlla (nykyinen Fortum), VTT:llä, Ahlströmillä sekä Kerman Savi Oy:llä. Lisäksi hän on toiminut TEKES/USA – teollisuussihteerinä ja Josek Oy:n toimitusjohtajana useita vuosia.

Kasvu Open myllärinä Mutanen on toiminut Hallituspartnerien roolissa. Tänä vuonna alueellisilla Kasvupoluilla on nähty sparraajina useita Hallituspartnerien edustajia. Hallituspartnerit-verkoston tarkoituksen on vahvistaa elinkeinoelämän kilpailukykyä kehittämällä pk-yritysten hallitustyöskentelyä. Verkoston tavoitteena on korostaa tehokkaan hallitustyöskentelyn merkitystä yritystoiminnassa ja kehittää hyvää, ammattimaista ja eettistä hallitustyöskentelyä sekä tarjota yritysten hallituksiin koulutettuja ja kokeneita elinkeinoelämän ammattilaisia.

Omassa sparrauksessaan Mutanen pyrkii kartoittamaan yrityksen strategista toimintaa ja kokonaisvaltaista kuvaa.

”Kiinnitän huomiota liikeideaan, tiimiin ja sen tahtotilaan (erityisesti vetäjän) sekä kasvun henkiseen ja taloudelliseen resursointiin ja ymmärrykseen liiketoiminnan eri osa-alueista.”

Omiin vahvuusalueisiinsa tämä kasvuyrittäjä lukee strategisen ajattelun ja suunnittelun, tuotekehityksen/tuotteistamisen, markkinoinnin, myynnin, kansainvälistymisen, rahoituksen, sidosryhmätyöskentelyn sekä hallitustyöskentelyn kehittämisen. Mylläriksi Mutanen lähti niin hallitustyöskentelijän roolissa kuin sijoittajanakin.

”Olen aina ollut hyvin aktiivinen myös muuten kuin omassa työssäni ja uskon, että minulle on annettavaa myös kasvuyrityksille. Samalla voi katsella yhtiöitä myös hallitustyöskentelyn ja mahdollisten sijoitusten kannalta."

Keijo Mutasen asiantuntijakorttiin


Kirjoittaja

Anni Hintikka

Anni Hintikka on markkinoinnin graduopiskelija ja työskentelee Kasvun Roihu Oy:llä. Kasvu Open tiimissä hän on mukana päivien fasilitoinnissa, viestinnässä sekä myllärihankinnassa.


Kommentointi