Blogi

Mylläriesittelyssä Eliina Puijola: neljä salaisuutta kasvun ja menestyksen takana

4.6.2015

Eliina Puijola osallistui myllärinä jo toista kertaa Vaasan Kasvupolulle.

Eliina Puijola perusti yrityksensä Hienosäätö Coaching Oy:n neljä vuotta sitten Albert Einsteinin sitaatin innostamana: 

”Hulluutta on se, että tekee samat asiat uudelleen ja uudelleen - ja odottaa eri tuloksia”

Hänen mukaansa halu ja uskallus tehdä toisin ovatkin yksi neljästä salaisuudesta kasvun ja menestyksen takana. Puijola nostaa esille haastattelussaan neljä merkittävää tekijää yrityksen menestykselle ja kasvulle:

 1. Liiketoiminnan ydin liittyy yrittäjän intohimoon
  Mitä enemmän yrittäjällä on intohimoa, sitä paremmat mahdollisuudet yrityksellä on menestyä. Muista tunnistaa ja hyödyntää myös työntekijöiden intohimot ja taipumukset.
 2. Halu tehdä toisin ja hyvä asenne
  Yritys voi kasvaa ja kehittyä vain, jos uskalletaan tehdä asioita eri tavalla.
 3. Usko yrityksen vision saavuttamiseen
  Yrittäjän tulee itse uskaltaa uskoa oman visionsa saavuttamiseen, sillä harvoin kukaan ulkopuolinen estää sitä.
 4. Strategia, resurssit ja suunnitelmallisuus
  Vaikka olisi intohimoa, halua ja uskoa, ilman näitä ei mikään etene.

Eliina Puijolan oma yritys Hienosäätö Coaching Oy tarjoaa asiakkailleen markkinoinnin koulutusta sekä markkinoinnin suunnittelua ja sisällöntuotantoa. 

”Minulla on ollut aina kauhea vimma saada ihmisiä oivaltamaan asioita. Omien kokemuksieni kautta olen huomannut, ihmisille olevan tärkeää, että he saavat tehdä itse jotain koulutuksen aikana ja saada näin oikeasti jotain konkreettista aikaan”, Puijola kuvaa syitänsä lähteä yrittäjäksi koulutusalalle. 

Markkinoinnissa on Eliina Puijolan mukaan kyse yrityksen ydinidean sanoiksi ja kuviksi puhumisesta. Tämän hän näkee keskeisenä haasteena monille yrityksille. Jos yritys ei osaa pukea omaa liiketoimintaansa asiakaslähtöisesti sanoiksi on myynti todella hankalaa.

Tänä vuonna Eliina Puijola osallistui myllärinä jo toista kertaa Kasvu Openin Vaasan Kasvupolulle. Hienointa Kasvu Openissa on hänen mukaansa se, että kaikki osallistuvat yritykset tulevat päivään valmiina miettimään omaa liiketoimintaansa uudesta näkökulmasta. 

”On innostavaa tehdä töitä sellaisten yritysten ja ihmisten kanssa, jotka ovat valmiina katsomaan asioita eri näkökulmista. Näillä yrityksillä on todellinen mahdollisuus menestyä”, Puijola kertoo.

Eliina Puijolan asiantuntijakorttiin


Kirjoittaja

Reetta Tehomaa

Reetta Tehomaa on Kasvun Roihu Oy:n kehityspäällikkö ja vastuussa kehittämisen lisäksi Kasvun Roihun markkinoinnista ja viestinnästä. Kasvu Openissa Reetta on mukana tapahtumapäivien toteutuksessa.


Kommentointi