Blogi

Muistiinpanoja Kasvu Open InfoShowsta

4.4.2012

Kasvu kuuluu kaikille yrityksille. Onko sinulla hyvä idea jota olet kypsytellyt toimistopöytäsi laatikossa, yrityksesi hallituksen saunaillassa tai vaikkapa konepajasi nurkassa jo pidemmän aikaa? Voisimmeko auttaa sinua? Kasvu Openissa on mahdollisuus kerätä tämän maan ja maakunnan parhaat kasvuyritystoimintaa tukevat voimat yrityksesi kasvun taakse.

Näitä kysymyksiä ja ajatuksia heräsi maanantaina 2.4. Kasvu Open -kasvuyrityskilpailun starttaavassa Kasvu Open -infoshowssa, jossa yli 60 kasvuyritystä, yritysten kasvun tukijaa ja uusien kasvuyritysideoiden omistajaa kokoontui yhteen innostumaan ja valmistautumaan sparrausprosessin käynnistämiseen.

Pete Okkonen (Kasvu Open tuomariston puheenjohtaja) ja Risto Jämsen (Kasvuyritysvaliokunnan puheenjohtaja) johdattelivat kuulijoita Kasvu Openin tämän vuoden ytimeen:

Viime vuoden Kasvu Open -sparrausprosessiin ja kasvuyrityskilpailuun saatiin mukaan paljon ideoita, joista suuri osa on ajan myötä muuttunut liiketoiminnaksi ja työpaikoiksi. Tämän vuoden Kasvu Openissa haastetaan erityisesti jo olemassa olevia, toimivia yrityksiä ja autetaan heitä kasvamaan. Kasvu Open -infoshowssa lähdettiin haastamaan start-up ideoiden lisäksi myös perinteisillä toimialoilla toimivia yrityksiä, eräänlaisia start gain -yrityksiä. Kasvu Openiin voivat siis ilmoittautua mukaan kaikenlaiset yritykset. Jos yritys uskoo omaan juttuunsa ja omaan kasvuideaansa, niin se on todennäköisesti juuri Kasvu Openiin sopiva osallistuja.

Kasvu Open toimii kaikille osallistujille nimenomaan kasvun sparrausprosessina, itse kasvuyrityskilpailu on ”sokerina pohjalla”. Openin aikana toteutettavaan prosessiin on sitoutunut koko maakunnan kasvuyritysekosysteemi ja valtakunnan parhaita kasvun asiantuntijoita. Kasvu Openin kiitoratapäivien aikana yrityksille rakennetaan kasvun polkuja muun muassa kasvuosaajien ja oikeanlaisten rahoituspakettien avulla.

Kiitoratapäivien sparrauksen lisäksi Kasvu Open on kasvuyrityskilpailu. Voittajan valintaan Kasvu Openiin on tänä vuonna mukaan kutsuttu myös ulkopuolinen tuomaristo, jossa on mukana mm. sijoittajia ja kasvuyritysjohtajia eri ympäristöistä:  http://www.kasvuopen.fi/asiantuntijat/

Tuomaristo seuloo Kasvu Open finalisteista tulevien kiitoratapäivien osallistujat. Arviointikriteereinä toimivat idean uniikkius, ansaintalogiikka (miten hyvä tuote tai palvelu muutetaan rahaksi), liikeidean skaalausmahdollisuudet, markkinat ja niiden kehittyminen. Merkittävä tekijä on myös liikeidean takana oleva tiimi ja sen osaaminen.

Tilaisuudessa puhunut Jykesin yritystehtaan Marko Sorri kiteyttää hyvin aamun aikana kuulemamme Ariterm, Fresh Effect ja Mobile Care and Safety -yritysten kasvutarinat: Pikavoittojen haku ei ole kovin usein tuonut menestystarinoita tälle seudulle. Kasvuyrityksen pitää jaksaa olla pitkäjänteinen ja edetä systemaattisesti kasvussaan. Markon mukaan eräs kasvuyrittäjä kuvasi näitä askeleita seuraavasti:

  1. perusta yritys
  2. ota vastuuta palkkaamalla ulkopuolisia työntekijöitä
  3. suurin askel: tunnusta ettet osaa itse kaikkea ja lähde aktiivisesti hakemaan parasta mahdollista apua.

Kasvuyritys, lähde mukaan siis Kasvu Openiin!


Kirjoittaja

Matti Härkönen

Matti Härkönen on Kasvun Roihu Oy:n omistaja ja toimitusjohtaja.
Kasvun Roihu on yksi Kasvu Open Oy:n perustajista.

Aiheet

Kasvu Open 2012

Avainsanat


Kommentointi