Blogi

Mitä sinä olet valmis tekemään suomalaisen yrityksen kasvun eteen?

22.5.2015

Härkönen vetämässä Pohjois-Savon Broker-ohjelmaa.

Maaliskuussa Kuopiossa osana Pohjois-Savon Broker-ohjelmaa toistakymmentä yrityskehittäjää haastoi itsensä vastaamaan: ”Mitä minä aion tehdä suomalaisten yritysten kasvun eteen? Härkösen vetämään tilaisuuteen osallistuivat myös asiakasyritykset ja elinkeinoelämän alueelliset vaikuttajat.

Uusi hallituskokoonpano neuvottelee parasta aikaa hyvinvointivaltion leikkauslistoista. Ellei Suomeen synny reippaasti kasvunälkää omaavia vientiyrityksiä, seuraava hallitus laatii uudet leikkauslistat nykyisten päälle.

Jo aivan tavallinen kahvilayrittäjäkin kadunkulmassa saa nykyään kilpailukumppanikseen globaalin kahvilaketjubrändin. Maailma yritysten ympärillä on muuttunut alueellisesta ja kansallisesta kilpailusta siten, että yritys on perustamisestaan lähtien suoraan kansainvälisessä kilpailussa. Tässä kehityksessä kansallisvaltion rooli yritysten kasvun tukijana on pienentynyt. Vaikka julkiset toimijat voisivat tehdä vielä paljonkin yritysten kasvun vauhdittamiseksi nykyisestä, on kasvun esteiden poistaminen päivä päivältä enemmän yrittäjän itsensä vastuulla.

Turvaverkon pienetessä yrittäjät ja yritysjohtajat ovat enenevissä määrin yksin kasvunsa tekemisessä. Yksinäisyyden tunnetta lisää välitön kansainvälistymisen paine. Jos sinä olet huolissasi Suomen tulevaisuudesta, on avainkysymys: miten aiot auttaa näitä kasvuhakuisia yrittäjiä?

Mitä sinä olet valmis tekemään suomalaisen yrityksen kasvun eteen?

On ollut hieno jakaa kiitoksia niille parille tuhannelle suomalaiselle yksikölle ja sadoille organisaatoille, jotka ovat jo omalta osaltaan vastanneet tuohon kysymykseen.

Teot yritysten kasvun vauhdittamiseen ovat olleet hyvin moninaisia, mutta kaikki ovat olleet tekijältään paras mahdollinen suoritus kasvuhakuisten yritysten tukemiseksi.

Nuoret opiskelijat ovat sadoittain hakeutuneet mukaan Kasvu Open -tapahtumiin avustamaan tapahtumien onnistumisessa. Kymmenet kokeneet elinkeinoelämän vaikuttajat ovat pistäneet koko maineensa likoon tapahtumien rahoituksen onnistumiseksi. Kasvun tehneet yritysjohtajat ovat sijoittaneet omaa aikaansa yritysten kasvun sparraamiseen kymmeniä tuhansia tunteja. Nordean, Finnveran, Soneran ja Technopoliksen kaltaiset kymmenet kasvun partneriorganisaatiot kautta Suomen ovat laittaneet brändinsä ja viestikanavansa likoon näiden kasvutapahtumien onnistumiseksi. Sadat yrityskehittäjät ovat haastaneet oman yritysten kehittämisen asenteensa Broker-ohjelmissa kautta Suomen. Kasvun Roihun ja Kasvu Openin toteutustiimit ovat ”riskisijoittaneet” yli tuhannen yrityksen kasvun auttamiseen oman työuransa ;)

Kirsikkana kakun päällä ovat ne noin tuhat suomalaista yritysjohtajaa, jotka ovat olleet niin rohkeita, että ovat lähettäneet meille sen salaisimpansa - oman yrityksensä kasvusuunnitelman - hakeutuessaan mukaan Kasvu Openin sparrausmatkalle ratkomaan kasvun esteitä.

He ovat jo oivaltaneet, mitä he ovat valmiita tekemään suomalaisen yrityksen kasvun eteen. Mittaamaton kiitos heille tekemästään työstä.

Mitä sinä aiot tehdä?

Tule mukaan Kasvu Open -tapahtumiin keksimään oma tapasi auttaa suomalaista kasvunälkäistä yritystä.

Seuraavat Kasvu Open -tapahtumat Suomessa
http://kasvuopen.fi/kalenteri

Suuri Kasvun karnevaali kerää kasvun tekijät yhteen
http://kasvuopen.fi/karnevaali

Haluatko tehdä itsestäsi tulevaisuuden yrityskehittäjän? Hyppää mukaan Broker-tiimiin
http://www.kasvunroihu.fi/palvelut/broker/

Matti Härkösen asiantuntijakorttiin


Kirjoittaja

Matti Härkönen

Matti Härkönen on Kasvun Roihu Oy:n omistaja ja toimitusjohtaja.
Kasvun Roihu on yksi Kasvu Open Oy:n perustajista.


Kommentointi