Blogi

Jukka Lassila: Mistä kasvun tunnistaa?

13.8.2014

Kaikilla on mahdollisuus kasvaa. Oli kyseessä sitten idea-asteella oleva bisnes tai jo pitkään toiminut yritys, on kasvun mahdollisuuksia kaikilla. Keskeisintä on tunnistaa omat vahvuudet ja keskittyä niihin. Aikaa kasvuun voi tarvita vuosia, joskus jopa vuosikymmeniä. Ratkaisevin merkitys on yrittäjätiimillä, sen osaamisella ja uskolla asiaan. Voitaisiinkin sanoa, että voittajia eivät ole ne, joilla on parhaat ideat vaan ne, jotka pisimpään ovat uskoneet voiton mahdollisuuteen.

Olen työurani aikana päässyt tutustumaan lukuisiin uusiin ideoihin ja niiden intohimoisiin, aloitteleviin tiimeihin, joilla on halua kasvattaa ideasta globaali bisnes. Yritystoiminnan käynnistysvaiheessa mielenkiintoni herää erityisesti silloin, kun idean esittäjällä on osoittaa jotakin epäreilua kilpailuetua muihin nähden. Se voi olla esimerkiksi osaamista, kokemusta, uskomatonta energiaa, ainutlaatuinen tuote tai loistavia kontakteja, joiden avulla se voi kaapata itselleen oman osuutensa markkinoista.

Kun tämän timanttisen suunnitelman ympärille kasaa vielä hyvän tiimin, jolla on käsin kosketeltava fiilis tehdä töitä, ovat onnistumisen edellytykset entistä paremmat. Uuden idean äärellä kannattaa kysyä tiimiltä:

  • Missä voimme olla paras?
  • Mistä asiakas on valmis maksamaan ja syntyy hyvä tulos?
  • Mitä haluamme tehdä, niin että se on kivaa?

Nämä kysymykset sopivat kaikille menestyville yrityksille. Kun niihin kaikkiin vastaa samalla tavalla, on kyseessä hyvin todennäköisesti loistava kasvuyritys. Sitten tarvitaan enää ensimmäiset askelmerkit, kuinka tavoitteeseen päästään.

Johtaminen kertoo potentiaalista

Jo toiminnassa olevien yritysten kasvupotentiaalista saa hyvän käsityksen tarkastelemalla siinä mukana olevien ihmisten tahtoa päästä tavoitteisiin ja yrityksen johtamistapaa. Yrittäjähenkisyys ja johtaminen ovat avainroolissa kasvua tavoiteltaessa. Jos yrityksen nykyinen johtamistapa toimisi myös silloin, kun yrityksen liikevaihto kasvaa viisinkertaiseksi, on yrityksellä hyvät kasvuedellytykset. Ei ole merkitystä, onko johtaminen kokonaisuudessaan organisoitu palkattujen työntekijöiden, ulkopuolisten asiantuntijoiden vai vahvan hallituksen kautta tai näiden yhdistelmästä. Tärkeintä on, että se toimii. Kaikki osaaminen ei useinkaan löydy yhdestä ihmisestä. Uskalla siis palkata itseäsi fiksumpia ihmisiä töihin!

Jukka Lassila 
toimitusjohtaja, Suomen Yrityskehitys Oy

Kirjoitus on mukana Kasvu Open tuottamassa Kasvun Navigaattori -kirjassa. 

EDIT 12.3.2015 Kuva poistettu, uusi alusta ei tue pystykuvaa.


Aiheet

Yleinen

Avainsanat

johtaminen, tiimi


Kommentointi