Blogi

Matti Härkönen: Kasvu Open starttasi – nyt mukaan!

9.4.2013

Kasvu Open 2013 tuomariston jäsen Ari Hiltunen kiteytti tämän vuoden sparrausprosessin ytimen: ”Kasvu Open on tapahtumien sarja, jossa kaikki voivat olla ovat voittajia.” Yli puolen sataa kasvuhakuisen yrityksen johtajaa ja kasvun sparraajaa kokoontui 8.4. Jyväskylään starttaamaan tämän vuoden Kasvu Open prosessia. Tilaisuuden teema oli selvä: Kasvu Openiin kannattaa osallistua, miksi et osallistuisi? Kasvu Openiin ilmoittautuminen on alkanut, ilmoittaudu vaikka heti!

Näkökulmia kasvuyrittäjyyteen ja yritysten kasvuun olivat sparraamassa Arto Tiitinen, Iskun toimitusjohtaja ja Keski-Suomen kauppakamarin hallituksen puheenjohtaja; Jose Ayala, Stafix:n kasvuyrittäjä, kasvuyritysvaliokunnan puheenjohtajat Risto Jämsen, Midinvestistä ja Pete Okkonen Aava&Bang Oy:stä sekä allekirjoittaneen lisäksi Mikko Kalliola Aava&Bangista. Tilaisuudessa esittäytyi myös tämän vuoden Kasvu Open tuomaristo.

Monen yrityksen kansainvälistä kasvua rakentamassa ollut Arto Tiitinen korosti aloituksessaan myynnin merkitystä kasvun tekemisessä. Myynti on kaiken kasvun perusta! Kaikki toimenpiteet pitää miettiä, miltä ne näyttävät asiakkaan silmissä ja onko tuotteet helppo ostaa. Tekeekö teidän yrityksenne asiakkaanne mielestä maailman parhaita tuotteita? Montako kertaa sinun pitää käydä asiakkaan luona, kunnes syntyy uutta myyntiä? Mitä tämä kertoo tuotteenne ostettavuudesta? Liike on tärkeä, mutta suunta vielä tärkeämpi!

Risto Jämsenin ja Pete Okkosen viesti oli selvä. Tämän vuoden Kasvu Open on kovempi kuin koskaan aikaisemmin. Sparraajat ovat kokeneempia, järjestäjät osaavampia ja koko taustatiimi on kovempi kuin koskaan aikaisemmin. Toivomme, että myös osallistuvien yritysten tahto kasvaa on kovempi kuin koskaan. Yritykset, pistäkää siis itsenne likoon! Kiteyttäkää oma juttunne ja tulkaa mukaan.

Mitä hyötyä tästä on? Onko mitään hyötyä? Hyöty osallistuvalle yritykselle on hyvin selkeä: täällä pääsee tutustumaan sparraajiin, joita tulee erittäin laajalta alueelta.  Kokeneet yritysjohtajat ovat valmiita pistämään itsensä likoon teidän sparraamiseksi. Oli haaste sitten myynti, markkinointi, kansainvälistyminen tai yrityksen rahoituskelpoisuus kasvua varten, tarjoaa Kasvu Open näihin haasteisiin vinkkejä. Sparraajille Kasvu Open on haastavien yritystapaamisten areena ja aito verkottumisen foorumi. Kasvu Open on mikrotason elinkeinopolitiiikkaa, jossa tehdään pienten tekojen kautta asioita ja viedään yrityksiä eteenpäin.

Vuoden 2012 Kasvu Open voittaja Jose Ayala Stafixista kiteytti Riston ja Peten esityksen omassa puheenvuorossaan: Kun ymmärtää, ketä kaikkia Kasvu Openissa on osallistuvia yrityksiä sparraamassa, huomaa, että olisi hullua olla osallistumatta! Miksi osallistua? Miksi ei osallistua? Tästä ei ole muutakuin voitettavaa.

Kasvu Open tuomaristo painotti omassa esityksessään sitä, että Kasvu Open on myös oppimisprosessi. Prosessi, jossa oppivat sekä yritykset, sparraajat että tuomaristokin. Hakemuksissa toivottiin näkyvän liiketoiminnallisten kasvumahdollisuuksien lisäksi erityisesti yrittäjän nälän. Halu, nälkä ja sitoutuminen ovat kaiken kaikkiaan tärkeimpiä asioita yrityksen kasvun tekemisessä. Kasvu Open on kasvua meille kaikille. Pistäkää viidakkorumpu soimaan ja haastakaa osallistujia mukaan!

Tuomaristo toivookin, että ne yritykset, jotka lähtevät kisaan mukaan, ottaisivat kaiken irti näistä mahdollisuuksista, jotka Kasvu Open tarjoaa. Tuomaristo odottaa mainiota kilpailua ja ennen kaikkea hyödyllistä sparrausprosessia!


Kirjoittaja

Matti Härkönen

Matti Härkönen on Kasvun Roihu Oy:n omistaja ja toimitusjohtaja.
Kasvun Roihu on yksi Kasvu Open Oy:n perustajista.


Kommentointi