Blogi

Juha Peltomäki: Kyberkasvupolku kokoaa osaajat ja verkoston yhteen

14.3.2014

Kyberturvallisuus on tänään ajankohtaisempaa kuin koskaan. Palvelunestohyökkäykset, urkinta, vakoilu, kyberterrorismi ja identiteettivarkaudet... Voidaan sanoa, että rikollisuus meni nopeasti verkkoon. Kyberrikollisuuden arvioidaan olevan maailmanlaajuisesti jopa huumekauppaa suurempi miljardibisnes, jonka kasvu on ollut räjähdysmäistä. Aiheesta uutisoidaan Suomessakin eri medioissa päivittäin. Useat suomalaisyritykset ovat joutuneet palvelunestohyökkäysten kohteeksi, haittaohjelmat ujuttautuvat kasvavan päätelaitevalikoiman kautta arkeen mukaan, ja käyttäjätunnuksista ja salasanoista on tullut mustan pörssin kauppatavaraa.

Ei siis ihme, että kyberturvallisuus on asia, johon panostetaan niin valtiotasolla kuin yrityksissä ja oppilaitoksissa. Suomeen on perustettu kyberturvallisuuskeskus, Jyväskylässä on INKA-hankkeen kyberohjelma ja ICT-alan yhteistyötä on lisätty merkittävästi oppilaitoksissa.

Lähivuosien aikana kyberturvallisuuden parissa työskentelevät yritykset tulevat työllistämään merkittävästi alan asiantuntijoita, kansainvälistymään ja tuovat näin uusia investointeja ja asiakkaita Suomeen. Meillä Elisassa panostetaan vahvasti kyberturvallisuuteen sekä omassa toiminnassamme että kasvavana liiketoiminnan osa-alueena. Uskon, että peliyhtiöiden tapaisia menestystarinoita nähdään myös kyberturvallisuuden osalta Suomessa.

Kyberturvallisuuden tuomiin mahdollisuuksiin kannattaa nyt tarttua. Kasvu Openissa on oma sarja kyberturvallisuuteen liittyen, jonka puitteissa yrittäjien on mahdollista sparrata omia liikeideoitaan ja palveluitaan alan huippuasiantuntijoiden kanssa. Sparraajina ja tuomaristossa on edustajat mm. Elisasta, Nordealta, Airbus Defence and Space:sta, Jyväskylän ammattikorkeakoulun IT instituutistä, Descomista sekä Suomen Yrittäjistä. Tämän joukon lisäksi yrityksiä on sparraamassa yli 20 liiketoiminnan ja kyberosamisen asiantuntijaa.

Yritykset, ottakaa haaste rohkeasti vastaan. Lähtemällä mukaan Kasvupolkuun on mahdollista löytää tämän alan huippuosaajat ja kasvattaa omaa liiketoimintaa. Haastan mukaan valtakunnallisesti alan startup toimijat ja uusien innovaatioiden kehittäjät. Nyt on ensiluokkainen tilaisuus päästä sparrattavaksi Suomen parhaimpien ja suurimpien ict-alan toimijoiden ja asiantuntijoiden sekä kasvattaa omia verkostoja.

Fast Track Cyber –kasvupolkuun voi hakea mukaan kaikki yritykset, joiden liiketoiminnassa kilpailuetua tuovat turvalliset tietoturvaratkaisut. Lähetä hakemus 28.3.2014 mennessä tästä linkistä.

Juha Peltomäki
Fast Track Cyber –Kasvupolun tuomariston puheenjohtaja
Elisa Oyj aluejohtaja

EDIT 11.3.2015 Kuva poistettu, uusi alusta ei tue pystykuvia.Kommentointi