Blogi

Kumppanuus ja liiketoiminta

29.10.2016

Olen useamman vuoden ollut aktiivisesti mukana Kasvu Openissa, myllärinä ja monissa muissakin rooleissa. On ollut palkitsevaa seurata, kuinka Kasvu Open, Nordea ja muut yhteistyökumppanit ovat näiden vuosien aikana kasvattaneet ohjelmasta valtakunnallisesti erittäin merkittävän vauhdittajan kasvuyritysten ekosysteemille.

Hienointa ohjelmassa on mielestäni se, että yhteiskunnallisesti tärkeän asian tukijoiksi on saatu pyyteettömällä auttamisen halulla toimivia organisaatioita ja yksilöitä satsaamaan todella suuren työpanoksen kasvuyritysten avuksi.

Koska Nordealla on suuri määrä yritysasiakkaita ja laajat verkostot, olemme onnistuneet välittämään tätä Kasvu Openin ilosanomaa yhä useamman yrittäjän ulottuville. Olemme pyrkineet löytämään kullekin osallistuvalle yritykselle oikeanlaiset sparraajat, jotka pystyvät tuottamaan merkittävää lisäarvoa juuri kyseisen yrityksen liiketoiminnalle nykyisessä kehitysvaiheessa.

Vuosien varrella olen usein yllättynyt, kuinka vielä Kasvu Openin valtakunnallisessa finaalivaiheessa yritysten palautteista käy ilmi, että kolmannen tai neljännen sparrauskierroksen kaikki sparraajat löytävät edelleen uusia ja firmalle hyödyllisiä kohtia, joihin tarttua.

Asiakassuhteessa, verkostoyhteistyössä ja Kasvu Openissa yksi keskeisistä arvoista on jatkuvuus. Meillä on kaikki edellytykset kehittää sitä edelleen. Kasvu Openin toimintatapoja voi kohtuullisen helposti muokata siihen suuntaan, että koko verkosto siirtyy yhä enemmän toimimaan ja kehittämään asioita yli kalenterivuoden. Jatkuvuus merkitsee sitä, että mahdollisimman moni sitoutuu asiaan toistaiseksi, ja näin osallistujien saama lisäarvo kehittyy positiiviseen suuntaan verkoston erikoistumisen ja tehostumisen avulla.

Me yhteistyökumppanit toivomme toki pidemmällä juoksulla kasvua tukevan työn luovan uutta liiketoimintaa myös meille. Mutta aitoon kumppanuuteen kuuluu, että alkumetrit mennään talkoohengessä asiakkuuksia miettimättä. Tärkeintä on kasvun vauhdittaminen – liiketoiminnan näkökulmasta vaikutukset nähdään varmasti myöhemmin. 

Uskon, että Kasvu Openin avulla voimme edelleen merkittävästi ja aiempaa paremmin tukea Suomen kasvuyritysten ekosysteemiä. Paras lähde ohjelman kehittämiseen on osallistuneiden yritysten antama palaute ja kehitysideat. Jo nyt on selvää, että loppuvuonna ja 2017 teemme asioita hieman uudella tavalla ja pystymme tuomaan osallistujille aiempaa enemmän lisäarvoa.

Vesa Riihimäki, Nordea
Yksikönjohtaja, Kanta-Helsingin yritysyksikkö


Aiheet

Yleinen

Avainsanat

kumppanuus, yhteistyö


Kommentointi