Blogi

Keskisuomalaiset kasvuyritystiimit esiintyivät menestyksekkäästi Pietarissa!

3.10.2013

Kari Halttunen ja Evgenia Skvortsova Music.Infosta pitchaamassa Pietarin kiitoratapäivässä 2.10.2013

Kasvu Open Runway to Growth räjähti liikkeelle Pietarin Pirbaltskaya hotellissa 2.10. klo 12:00. Suomalaiset kasvuhakuiset yritykset olivat haluttuja kontakteja Pietarissa. Tämä oli ainoa mahdollinen johtopäätös, kun tarkastelee kuinka monta bisnesenkeliä ja kasvuyritysten paikallista partneria on saapunut kuuntelemaan Kasvu Open finalistiyritysten bisnesesittelyjä.

Keski-Suomen Kasvu Open tiimien Infomaatin, BioGTS:n, Musicinfon sekä Lamit.fin loppuun asti hiotut picthing esittelyt herättävät kiitosten ja mielenkiinnon osoitusten ilotulituksen paikalle saapuneiden, puolen sadan kiitoratavieraan joukossa. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Kasvu Open kiitorata järjestetään Venäjällä. Kokemukset Suomen ja Piilaakson vastaavista Kasvu Open tapahtumista ovat rohkaisseet Kasvu Open verkoston; Jamkin, Jykesin ja kauppakamarin organisoimaan kiitoradan yhdessä Pietarin bisnesenkeliverkoston kanssa.

Osakeyhtiö Lamit.fi Oy:n toimitusjohtaja Ari Järvinen näkee pienen kasvuyrityksen näkökulmasta Venäjän markkinan haasteena. Kannattaako Venäjälle edes mennä? ”Yritysjohtajille kannustus Venäjän markkinaan ei ole aina ollut tarpeeksi rohkaisevaa. Valitettavan usein Venäjän markkinoita pohtivalle yritykselle ensin kerrotaan uhkista, eikä korosteta Venäjän markkinan suuria mahdollisuuksista. Tämä mitä olemme nyt Kasvu Open tiimillä tehneet, on nimenomaan sellaista kannustavaa toimintaa mitä yritykset tarvitsevat. Suoria ja tehokkaita bisneskontakteja kohdemarkkinaan”, Järvinen kiteyttää. 


Kasvu Open finalisti Timo Kivinen Infomaatista kiteyttää Pietarin kiitoradan merkitystä liiketoiminnalle. ”Reissun tärkein anti jää toki nähtäväksi tulevina kuukausina. Kuuden tunnin kiitoratapäivässä saadut kymmenen mielenkiintoista enkelikäyntikorttia ja kolme varsin potentiaalista jatkoneuvottelukontaktia rikkaampana on mukava palata takaisin intensiiviseltä bisnesreissulta", summaa Kivinen tyytyväisenä.

Kuusi bisnestapaamista ja kaikki haluavat jatkaa neuvotteluja. ”Meillä oli selkeä suunnitelma bisnesenkelitapaamisiin ja se toimi! Oli yllättävää, että Pietarissa on aivan oikeasti halua ja kykyä sijoittaa ison kasvun nälän omaaviin, kansainvälistä liiketoimintaa harjoittaviin yrityksiin. Tuntuu, että tässä markkinassa mittakaava mukaan lähtöihin on lähes samaa tasoa kuin Piilaaksossa ja vain 4,5 tunnin matkan päässä Jyväskylästä!” sanoo Music.Info tiimin vetäjä Kari Halttunen ja jatkaa, ”Vinkkinä muille Pietariin enkelineuvotteluihin suuntaaville: valmistaudu venäjäkieliseen bisnesneuvotteluun tuloksien aikaansaamiseksi."

Bee-Pitron kanssa yhteistyössä järjestetty ja Keski-Suomen kauppakamarin, Jyväskylän Ammattikorkeakoulun ja Jykesin mahdollistama Kasvu Open Runway to Growth 2.10.2013 Pietarissa herätti mielenkiinnon myös laajempaan yhteistyöhön kahden aktiivisen kasvuyritysekosysteemin välille.

”Pietarilaiset bisnesenkelit olivat erittäin halukkaita järjestämään uusia kohtaamisia Kasvu Open finalistien kanssa ja olivat valmiita tulemaan myös Jyväskylään  tapaamaan alueemme muitakin kasvuhakuisia yrityksiä. Sovimmekin jo tulevista kohtaamisista esimerkiksi Kyberturvallisuuden alalla”, sanoo kauppakamarin toimitusjohtaja Uljas Valkeinen jatkaa,” Meillä on sovittuna jo treffit Helsingissä marraskuussa järjestettävään Slush tapahtumaan, johon on lähdössä linja-autokaupalla kasvuhakuisia keskisuomalaisia kasvutiimejä.”

Valkeinen myös painottaa laajan verkostoyhteistyön merkitystä tämän tyyppisten avauksien tekemisessä ”Oli hienoa luoda uutta ja tehdä ammattikorkeakoulun, Jykesin ja venäläisten partneriemme kanssa ennakkoluulottomasti yrityksille aitoa hyötyä rakentava kiitorata!”Kommentointi