Blogi

Kasvupolku vei kohti globaaleja markkinoita

10.12.2018

Cajo Technologies Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Niko Karsikas paljastaa jatkuvan kehittymisen olevan hänen intohimonsa. Kempeleläinen yritys osallistui keväällä 2018 Pohjois-Pohjanmaan Kasvupolun sparraukseen, eteni sieltä valtakunnalliseen Kasvu Openin finaaliin, ja lopulta voitti Kasvu Open 2018 start again-sarjan.

”Kasvu Open -voitto on hieno tunnustus Cajolle ja tiimille, jolle voitto on ennen kaikkea osoitettu. Olemme onneksi onnistuneet kasvaessakin säilyttämään ketterän toimintatavan ja yhtiön inhimilliset arvot. Yksi mottomme onkin - Meillä tehdään töitä tosissaan, muttei totisena.

Ennen Kasvu Openin sparrausohjelmaan mukaan lähtemistä Karsikas pohti, pystyykö Cajo Technologies Oy:n kasvuvaiheessa ollut yritys saamaan ohjelmasta elementtejä ja vinkkejä kasvun tueksi. Huoli osoittautui turhaksi, sillä Karsikas huomasi nopeasti, että sparrauksesta on hyötyä sekä siemenvaiheessa että jo pidemmällä kehityksessä oleville yrityksille.

“Saimme hyviä ulkopuolisten asiantuntijoiden näkemyksiä yhtiön kasvuun ja kansainvälistymiseen. Todella antoisaa oli myös se, että mukana oli paljon hienoja kasvuyhtiöitä ja samanhenkisiä kasvuyrittäjiä, joiden kanssa pääsi keskustelemaan ja vaihtamaan ajatuksia.”

Sparraus kaivaa kasvupotentiaalin esiin

Matkan Kasvu Openin sparrausohjelmassa Karsikas koki todella mielenkiintoisena, ja kehottaa muitakin yrityksiä lähtemään mukaan. Karsikas haluaakin rohkaista kasvuhakuisia yrityksiä mukaan prosessiin.

Suomi tarvitsee kasvuyrittäjiä ja kasvuyrityksiä. Kasvu Open on yksi hyvä formaatti arvioida kasvun elementtejä ja kasvupotentiaalia.”

Karsikkaan näkemys tulevaisuudesta on valoisa; hän näkee Cajon viiden vuoden kuluttua globaalina toimijana sadan miljoonan euron liikevaihdolla. Tyytyväisyyttä ei ilmeisesti ole vielä saavutettu, sillä jatkuva kehittyminen näyttää kuuluvan myös tulevaisuuden suunnitelmiin.  Karsikas näkeekin kasvuyrittämisen jatkuvana kehittymisenä. Hän toteaa kehityksen loppuvan tyytyväisyyden saavuttamiseen. Karsikkaan asenteessa voisi siis meistä monella olla jotain opittavaa.


Löydä oma kasvupolkusi tästä!Kommentointi