Blogi

Kasvunnälkää, innostusta ja tunnelmaa

3.3.2015

Vuoden 2014 Kasvu Open Finaalissa huomion varasti uskalias talitintti!

On mahtavaa palata fiilistelyihin viime vuoden Kasvu Open Finaalista. Yritysten kasvunnälkä ja innostus, huippupuhujien tähdittämä areena, bisnesenkelien tapaamiset ja tunnelman kattoon nostanut iltajuhla – kaikki tämä ja paljon muuta koettiin viime lokakuussa Jyväskylän Paviljongissa Kasvu Openin huipennuksessa! Viime vuonna Kasvu Open järjestettiin ensimmäistä kertaa valtakunnallisena. Ensi kertaa järjestettiin myös valtakunnallinen Finaali, kaksipäiväinen tapahtuma, jonne kasvuyritysverkosto kokoontui kuuntelemaan seminaariohjelmaa ja verkostoitumaan. Kasvuseminaaria tähdittivät muun muassa tv-kasvo Arman Alizad, ilmavoimien komentaja Kim Jäämeri, EK:n kilpailukyky ja kasvu -johtaja Leena Mörttinen sekä Suomen koripallomaajoukkueen valmentaja Henrik Dettmann.

Saimme palautteita, joissa kerrottiin, että seminaarissa kuuli sellaisia puhujia, joita ei muualla kuule. ”Tapahtumissa parasta on yllättävät puhujat joista et ole aiemmin kuullut ja räjäyttävät pankin puhuessaan, kuten @KeithSilverang #ko2014”. Tänä vuonna haluamme jatkaa samalla periaatteella. Karnevaaleissa eväitä kasvuun ovat tuomassa muun muassa Madventuresista tutut Riku ja Tunna sekä puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg.

On hyvä uudistua. Sen vuoksi Kasvu Open Finaali on tänä vuonna nimeltään Kasvu Open Karnevaali. Uusi nimi kertoo siitä, että Kasvu Open on oikeasti hauskaa ja yllättävää! Kasvu Open -johtajan Uljas Valkeisen pään päälle kesken kasvun myllyn laskeutunut talitintti jaksaa naurattaa vieläkin. Viime vuoden Finaalin yllätyksellistä ohjelmaa kehuttiin, joten yllätyksiä on luvassa tänäkin vuonna!

Saimme myös kehitysehdotuksia, mikä on hyvä, jotta pysymme kehityksessä mukana. Risuja saimme siitä, että finalistiyritykset eivät olleet tarpeeksi esillä. Niinpä tänä vuonna Paviljongissa nähdään Vihreiden lyhtyjen kuja, jossa finalistiyritykset ovat esillä yhteistyökumppaneille, sijoittajille ja muille Karnevaali-osallistujille. Palautetta saimme myös siitä, että verkostoitumisaika tapahtumassa oli liian lyhyt. Kehitysideana ehdotettiin, että tapaamisia mielenkiintoisten tahojen kanssa voisi sopia etukäteen. Näiden palautteiden siivittämänä tänä vuonna tapahtumassa käytössä on verkostoitumistyökalu Brella, jonka avulla voidaan sopia tapaamisaikoja etukäteen sellaisten henkilöiden kanssa, joiden kanssa verkostoitumisesta voisi olla itselle hyötyä.

Tänä vuonna Kasvu Open tulee suurempana kuin koskaan. Odotan innolla, mitä tämän vuoden huipennuksessa on luvassa ja mitä huikeita yrityksiä ja ideoita tämän vuoden sparrauksesta nousee esiin. Ainakin itselleni kävi niin, että Finaalista saatu energia, usko omaan itseen ja innostus jäi pidemmäksi aikaa. Niin kuulin monelta muultakin osallistujalta. Sen takiahan me tätä järjestetään. Kannustavat kommentit muistuttavat näistä fiiliksistä:

”Uskomattoman pyyteetöntä työtä suomalaisten kasvunnälkäisten pk-yritysten eteen. Juuri tällaisia rohkeita tekoja Suomi nyt tarvitsee, eikä vain sanan helinää!”

”Ihan huikean hieno seminaari. Oli ilo ja kunnia olla paikalla. Vuoden positiivisin tapahtuma!”

”Lämpimät kiitokset teille erittäin onnistuneesta tapahtumasta! Koko Kasvu Open on osoittanut taholtanne erittäin suurta innovatiivisuutta ja uutta, hyvää lähestymistapaa tukea kasvuyrityksiä!”

Tämän vuoden Karnevaalien ohjelma julkaistaan pian, joten kannattaa pysyä kuulolla!

Kasvu Open 2015 huipentuu Kasvun Karnevaaleihin 22. – 23. lokakuuta Jyväskylän Paviljongissa. Saman katon alle kokoontuu 1200 kasvunnälkäistä yritystä, asiantuntijaa, bisnesenkeliä ja sparraajaa. Karnevaaleissa palkitaan Kasvu Open 2015 voittajat.


Kirjoittaja

Viivi Suvanto

Viivi Suvanto on Keski-Suomen kauppakamarin markkinointisuunnittelija ja on toiminut myös Kasvu Openin myyntineuvottelijana. Hän on erityisen innostunut yritystoiminnan edistämisestä, kirjoittamisesta ja verkostoitumisesta, joten myös siksi Kasvu Open on hänen mielestään Suomen mahtavin yritysten kasvun sparrauskilpailu ja innovaatio!


Kommentointi