Blogi

Kasvua ja uudistumista Pielisen Karjalassa

11.11.2013

Antti Haapakorva sparraa PK-levyn tiimiä Pielisen Karjalan kiitoratapäivässä 5.11.

Pielisen Karjalan Kehittämiskeskus Oy PIKES aloitti KasvuOpen harjoitteet Ekosysteemipäivillä Lieksassa 18.9 ja Nurmeksessa 19.9. Tilaisuuksiin osallistui yhteensä kolmisenkymmentä henkeä. Mielenkiintoisten alustusten ja työryhmätyöskentelyn kautta toimintaympäristömme määriteltiin ja yhteinen tahtotilamme kehittää Pielisen Karjalaa vahvistui. PIKES Oy sai mandaatin lähteä toteuttamaan tilaisuuksissa tulleita tavoitteita käytäntöön.

Pielisen Karjalan ensimmäiseen kiitoratapäivään 5.11. osallistui yhteensä kuusi yritystä Valtimolta, Nurmeksesta ja Lieksasta. Edustettuina oli siis koko PIKES Oy:n toimialue. Suurimmalla osalla yrityksistä oli mukana rinnallakulkija, joka osaltaan teki havaintoja ja toi omaa näkökulmaa käsiteltäviin asioihin. Kiitoratapäivään osallistuneet yritykset antoivat hyvän läpileikkauksen alueemme elinkeinoelämästä: mukana oli alihankita, elintarvike, tekstiili ja hoiva-alan yrityksiä. Tilaisuuden myllärit saapuivat naapurikunnista. Heidän osaamisensa keskeisiä painopistealueita olivat mm. myynti ja markkinointi, taloushallinto, rahoitus sekä kansainvälinen kauppa.

Härkösen Matti Kasvun Roihusta luotsasi päivää rautaisella ammattitaidolla. Tilaisuuden alussa pidettyjen yritysesittelyjen perusteella kävi ilmi osallistujien huolellinen valmistautuminen päivään. Kuuden 45 minuutin yrityskohtaisen session jälkeen päivä oli paketissa ja tunnelma riemastuneen innostunut. Yritykset saivat valtavan määrän uusia näkökulmia, sparrausta toimintansa kehittämiseen sekä verkostoitumista ja uusia liikeideoita. Myös myllärit kertoivat päivän olleen antoisan ja yritysten vastaanottavaisuus sai kiitosta.

Mylläri Martti Artama kiteytti päivän tunnelmia seuraavasti: ”Pielisen Karjalassa on suuri kehittämisen tahtotila, keskusteluissa oli rohkeaa ajatusten vaihtoa, keskusteluissa välittyi myös vahva halu hakea menestyksen avaimia.”  Kehitysyhtiön edustajana on helppo yhtyä Martti Artaman tekemiin havaintoihin laajemminkin - pielisenkarjalaisista yrityksistä löytyy vahvaa tahtotilaa uusiutumiselle ja kasvulle.

Tutustu päivän Kiitorata-päivän ohjelmaanKommentointi