Blogi

Kasvu Open yhdisti yrittäjän ja sijoittajan: VRT:llä on käsillä miljardien markkina

3.4.2014

Niko Tuominen, Kåre Storvik ja Kirsi Hänninen Hammerfestin BarentsSea Conferencessa. Storvik on VRT:n kumppani Norjassa.

Nostetta Oy on tehnyt merkittävän osaamis- ja pääomasijoituksen Kasvu Open –kilpailussa menestyneeseen VRT Finland Oy:n. Sijoituksen myötä VRT:n tiimi saa joukkueeseensa vahvaa kansainvälisen myynnin sekä kasvubisneksen osaamista uuden toimitusjohtajan Niko Tuomisen ja hallituksen puheenjohtajan Anssi Lehikoisen myötä. 

VRT Finland Oy on erikoistunut vedenalaisten rakenteiden elinkaaren hallintaan. VRT:n ratkaisut perustuvat kaikuluotausteknologiaan, jonka avulla asiakas saa tarkat tiedot ja kuvat vedenalaisten rakenteidensa tilasta. Markkinoilla uniikki ja uusi teknologia takaa asiakkaille merkittäviä säästöjä sekä antaa kilpailijoita yksityiskohtaisempaa informaatiota tarkastettavista kohteista. Vuonna 2013 Kasvu Open –kilpailun yrityssarjan voittaneen VRT:n saama sijoitus mahdollistaa nopean kansainvälisen kasvun sekä tarvittavat resurssit kasvun rakentamiseen niin myynnin, markkinoinnin ja henkilöstön osalta. VRT:n perustajan Kirsi Hännisen mukaan kyse ei ole pelkästään rahasta.

– Vaalimme VRT:ssä hyvää joukkuehenkeä. Nostetta tuo sijoituksen mukana huikean annoksen ammattitaitoa ja –tietoa kasvubisneksen jokaiselta osa-alueelta ja täydentää tiimiämme juuri meidän henkisillä osaajilla, Hänninen tähdentää.

Kasvu Open yhdisti yrittäjän ja sijoittajan

Kirsi Hänninen ja Nostetta Oy:n hallituksen puheenjohtaja Anssi Lehikoinen tapasivat viime syksynä Kasvu Openin Kiitoratapäivän sparrrauksessa ja yhteinen sävel löytyi heti.

– Meillä henkilökemiat kohtasivat heti kättelyssä. Näimme VRT:n tiimissä sen saman palon, mikä meillä on menestykseen. Keskusteluja yhteistyöstä oli helppo jatkaa, sillä VRT:llä oli osaava ja motivoitunut tiimi, timanttinen tuote sekä kasvava, globaali markkina. Mitä muuta sijoittaja voi toivoa?, tiivistää Lehikoinen yhteistyön käynnistymistä.

Nostetta Oy on sijoitusyhtiö ja joukko sarjayrittäjiä, joilla on mittava lista meriittejä kasvubisneksien rakentajina. Yhtiön henkilöt ovat olleet rakentamassa Numcore Oy:tä nollamyynnistä pörssikelpoiseksi, vaikuttavat mittalaitteita ja säätöratkaisuja kehittävässä Rocsole Oy:ssä sekä kovakromipinnoitukseen erikoistuneessa Savroc Oy:ssä. Nostetta Oy:n Lehikoinen ottaa VRT:ssä hallituksen puheenjohtajan tehtävät vastuulleen.  

Vahvaa kansainvälistä myyntiosaamista

Vuonna 2010 perustettu VRT on tehnyt positiivista tulosta perustamisesta lähtien ja liikevaihto on lähes tuplaantunut vuosittain. Vedenalaisten rakenteiden tarkastaminen on miljardien markkina, josta VRT:llä on nyt mahdollisuus haukata itselleen oma osuutensa. Uudella toimitusjohtajalla Niko Tuomisella on vankka kokemus kansainvälisestä myynnistä.

– VRT:n innovaatio globaalistikin merkittävä, mutta palvelun kaikkea potentiaalia ei ole vielä paljastettu. Ensimmäisessä vaiheessa tuotteistus, myyntiprosessi sekä myynnin johtaminen ovat ne asiat, joiden uudistamiseen keskityn. Haluan ravistella insinöörivetoisen toimialan vakiintuneita tapoja ja luoda VRT:n asiakkaille ylivoimaista hyötyä, jonka teknologia mahdollistaa, Tuominen innostuu.

– En pelkää paukuttaa henkseleitä VRT:n ylivoimatekijöistä. Kansainvälisessä bisneksessä ei tarvitse olla vaatimaton näin hyvän palvelukonseptin kanssa, vakuuttaa Tuominen vielä.

Kasvu ei ole ainoa VRT:tä eteenpäin ajava voima. Koko avaintiimin tehtävänä on nostaa yrityksen arvoa niin asiakkaiden silmissä kuin sisäisessä tekemisessä. Huippuyritys vetää puoleensa huippuosaajia, jotka vievät askel askeleelta lähemmäs tavoitetta.

Tuomisen aloitettua toimitusjohtajan paikalla, pääsee Hänninen keskittymään jatkossa entistä enemmän kehitystyöhön.

– Olen parhaimmillani, kun pääsen ratkaisemaan ongelmia. Päässäni on lukuisia ideoita, joilla voimme tehdä liikeideasta huomattavasti tehokkaamman ja monistettavamman. Näiden jalostamiseen ei aikaisemmin ole ollut aikaa tai resursseja, summaa Hänninen

Lisätietoja:
Niko Tuominen, VRT Finland Oy, toimitusjohtaja, p. 040 730 1020, niko@vrt.fi
Kirsi Hänninen, VRT Finland, CTO, teknologiajohtaja, p. 0440 310 760, kirsi.hanninen@vrt.fi
Anssi Lehikoinen, Nostetta Oy, hallituksen puheenjohtaja, p.050 328 2648, anssi.lehikoinen@rocsole.com


Aiheet

Kasvu Open 2013

Avainsanat

kasvu, rahoitus


Kommentointi