Blogi

Kasvu Open piristysruiske laajenemiselle

15.10.2014

Fysio Center Oy:n kasvun takana ovat yrittäjät Carita Nikkari ja Susanna Antikainen, kuva Jiri Halttunen

Viime vuonna Kasvu Open finaalissa mukana ollut Fysio Center Oy sai sparrauksesta uuttaa virtaa toteuttaa kasvusuunnitelmansa sekä uusia kontakteja.

”Olimme neljä vuotta sitten olimme tienhaarassa. Meidän oli valittava, tyydymmekö asemiin, jotka olemme saavuttaneet vai haluammeko olla kehityksen kärjessä ja lähteä tavoittelemaan kasvua? Valitsimme jälkimmäisen ja Kasvu Open oli meille varsinainen kick-off tällä tiellä, sanoo Fysio Centerin toimitusjohtaja Susanna Antikainen. 

Fysio Center on fysioterapian ja kuntoutuksen asiantuntijayritys, joka on erikoistunut sekä tuki- ja liikuntaelinsairauksiin että neurologiseen fysioterapiaan. Väestön ikääntyminen näkyy myös asiakkaiden vaatimuksissa ja Fysio Center panostaakin ennaltaehkäiseviin palveluihin sekä kuntoutuksen kehittämiseen.

Fysio Center täytti tänä kesänä pyöreät 20 vuotta. Matkaan on mahtunut monenlaisia muutoksia. Pelkästään yhtiömuoto on vaihtunut toiminimestä avoimen yhtiöksi ja myöhemmin vielä osakeyhtiöksi. Aikaisemmin kahden fysioterapeutin yritys on kasvanut kuusitoista henkeä työllistäväksi asiantuntijayritykseksi. Fysio Center palvelee asiakkaitaan Jyväskylässä, Petäjävedellä, Lievestuoreella, Muuramessa ja Korpilahdella. 

Kasvulla muskeleita sote-alan muutokseen

Terveyspalveluala on murroksessa. Vaatimukset laadun ja palveluvalikoiman suhteen kasvavat koko ajan. Kansallinen potilastietojärjestelmän (KanTa) ja käynnissä oleva sote-uudistus aiheuttavat pienille, yksityisille terveyshoitoalan yrityksille kustannuksia, joiden suuruutta on vielä vaikea arvioida.

Antikainen näkee tulevat muutokset uusina mahdollisuuksina.

”Tällä hetkellä palvelutuotanto on järjestetty monella eri tavalla ja asettaa kansalaisia erilaiseen asemaan asuinpaikan mukaan. Palvelusetelin käyttöönotto myös kuntoutuspalveluiden osalta antaisi asiakkaille mahdollisuuden aidon valinnanvapauden ja sillä voisi saavuttaa myös merkittäviä kustannussäästöjä. Palvelusetelin käytöstä on jo erittäin hyviä kokemuksia lasten päivähoidon ja vanhusten kotipalveluiden järjestämisen osalta”, sanoo Antikainen.

Fysio Center haluaa kasvaa jatkossakin, hallitusti ja koko ajan omaa toimintaa kehittäen. Viimeisten kasvuvuosien aikana Antikainen on huomannut, että oikeiden ihmisten löytäminen on avain kasvun eteenpäin viemisessä.

”Minulle on tärkeää vaalia Fysio Centerin henkeä, meidän yhteistä intohimoa auttaa asiakkaitamme jaksamaan arjessa. Palvelualalla oikean tyylisten ihmisten löytäminen on äärimmäisen tärkeää tässä. Sieltä kumpuaa niin henkilöstön kuin meidän yrittäjienkin hyvä olo”, korostaa Antikainen lopuksi.

Susanna Antikainen on Fysio Center Oy:n toimitusjohtaja, fysioterapeutti ja Suomen Fysioterapia ja Kuntoutusyritykset Fysi ry:n halituksen jäsenKommentointi