Blogi

Kasvu on tiimityötä

29.1.2015

Kasvun Roihu fasilitoimassa Kasvu Open 2014 finaalia yhdessä JES ry:n vapaaehtoisten kanssa

KasvuOpen on verkoston talkootyötä, jossa alueelliset ja valtakunnalliset kumppanit sekä sadat huippuasiantuntijat lahjoittavat aikaansa ja panoksiaan mahdollistaen yrityksille maksuttoman huippusparrauksen. KasvuOpenin aktiivisimmista taustajoukoista löytyy myös yritys nimeltä Kasvun Roihu Oy, jolla on kunnia toimia tapahtumapäivien fasilitoijana. Roihu on myös itse kasvuyritys: vuosi sitten tiimi koostui kahdesta perustajajäsenestä, nyt meitä on jo 8.  Tukena toimii tiimin osaamista vahvistava Advisory Board. Roihulla emme rakenna tapahtumapäiviä oman osaamisemme varaan, vaan haluamme tuoda verkoston parhaat osaajat yritysten uudistumisen ja kasvun tueksi.

KasvuOpenin yksi tärkeimmistä viesteistä on se, että kasvu on yhteisponnistus, eikä avaimia nousukiitoon ja kansainvälistymiseen ole pakko löytää ainoastaan oman pään sisältä. Kasvuvauhti kiihtyy, kun ajatuksia tuuletetaan uusien asiantuntijoiden kanssa. Kasvun myllyissä käytävä keskustelu voi toimia shokkiherätyksenä ja avata jonkun vanhaan toimintamalliin liittyvän solmun jo hetki ensimmäisen 30 minuutin aikana, mutta tapaamisista on syntynyt myös paljon pidemmän tähtäimen yhteistyötä. Yrityksen tiimiä voi kasvattaa myös monella muulla tavalla kuin rekrytointien kautta – omistajapohjan laajentaminen, hallitustyöskentelijät, kumppaniyritykset, Advisory Boardit, julkiset ja yksityiset asiantuntijapalvelut… Kiitoradalla yritys pääsee vilkaisemaan monia näistä työkaluista ja löytää toivottavasti näin ympärilleen juuri sen oikean tiimin, jolla rakennetaan Suomeen lisää työpaikkoja, menestystä, vientituotteita ja hyviä uutisia.

"--kasvu on yhteisponnistus, eikä avaimia nousukiitoon ja kansainvälistymiseen ole pakko löytää ainoastaan oman pään sisältä."

Tiimin kasvattaminen tuo tullessaan myös monenlaisia haasteita ja jännityksen paikkoja. Omalla toimistollamme olemme joutuneet peilailemaan vuoden aikana muun muassa seuraavia kysymyksiä: Miten siirretään osaaminen, löydetään juuri oikeat tekijät, innostetaan, luotetaan? Kestääkö yrityksen talous uuden työntekijän, entäs viisi? Miten mitataan tiimiin tehtyjen investointien tuottavuutta? Absoluuttisia oikeita vastauksia ei taida olla kenelläkään, mutta samoja piirteitä löytynee aika monen menestyvän yrityksien tiimeistä – uusiin ideoihin ja ihmisiin sekä verkoston mahdollisuuksiin on pakko suhtautua muuttuvassa toimintaympäristössä avoimesti. Kannattavan kasvun tekeminen on tiimityötä.

Tiimissämme 2.2. aloittavat upeat uudet harjoittelijat Anni Hintikka ja Sanna-Kaisa Launonen. Näitä vahvistuksia tullaan näkemään ympäri Suomen kevään KasvuOpen –kiitoratapäivien mahdollistajina – innolla odotamme minkälaisia uusia kipinöitä heidän ideansa iskevät kasvullemme. 

Kasvun Roihun tiimi

www.kasvunroihu.fiKommentointi