Blogi

Hei yrittäjä, mitä kuuluu?

20.3.2017

Vielä vuosi sitten Suomessa oli hieman ankea tunnelma, kun uutisista vyöryi päälle pelkkää mollia. Samaan aikaan kuulimme Varman yrittäjäasiakkaiden suusta aivan toisenlaista viestiä. ”Ihan hyvin meillä menee ja kyllä tämä tästä” oli tyypillinen kommentti. Nyt onkin mukava todeta, että oikeassa olivat. Fiilis on aivan toinen, kun positiivisia uutisia kuulee käytännössä päivittäin. On kiva huomata, että yrittäjien meille välittämä positiivinen viesti on nyt täyttä totta ja suunta ylöspäin.

Tilanne on siis odotuksia täynnä ja haluamme olla mukana tekemässä siitä entistäkin paremman. Mutta pelkkä mukanaolo ei tietenkään riitä. Kanavien on oltava auki, jotta kuulemme, mitä yrittäjien arkeen todella kuuluu, ja voimme meille kiirineiden viestien pohjalta suunnata yrityksille tarkasti maaliin osuvaa apua.

Yksi mainio kanava tähän on mielestäni Varman yrittäjien neuvottelukunta, johon kuuluu 40 yrittäjää ympäri Suomen. Tapaamme kasvotusten useamman kerran vuodessa ja tapaamisissamme yrittäjät jakavat oman toimialansa ja yrityksensä kuulumisia, joita käymme yhdessä keskustellen ja sparraten läpi. Neuvottelukunta on myös tärkeä foorumi kuulla yrittäjien suusta, miten me voisimme entisestään kehittää omaa toimintaamme yritysten suuntaan. Olemmekin saaneet tätä kautta monta osuvaa vinkkiä, kiitos niistä!

Onnistuyrittäjänä.fi -portaali puolestaan tarjoaa yrittäjän tueksi setin työkaluja oman yrityksen arviointiin ja kehittämiseen, mutta toimii tarvittaessa myös viestintäkanavana, jonka kautta meille kannattaa lähettää terveisiä, toiveita ja kehitysideoita. Yrittäjäportaalin syövereissä voi nimittäin herätä hyviä ideoita, joita otamme ilolla vastaan!

Meille on myös tärkeää olla tänäkin vuonna mukana Suomen suurimmassa yritysten sparrausohjelma Kasvu Openissa. Se on innostava areena kuulla, millaisten asioiden parissa suomalaiset kasvuyritykset painivat ja millaista apua he kasvuponnisteluihinsa kaipaavat. Kaikki mukanaolevat tahot – Varma mukaan lukien – ovat valjastaneet yritysten avuksi rautaisimmat osaajat, jotka kädet savessa mylläröivät yrityksiä kasvuun. Mikä mahdollisuus oppia parhailta asiantuntijoilta ja toisilta kasvuyrityksiltä!

Hienoa, että meillä on tällaisia kanavia ja foorumeja, sillä olet varmaan yrittäjänä samaa mieltä siitä, että verkostoituminen, yhdessä oppiminen, kuunteleminen ja jakaminen ovat paras keino siivittää oma yritys kasvuun!

Ps. Tulemme panostamaan entistä vahvemmin pienyrittäjien arjen tukemiseen ja meillä onkin sillä saralla mukavaa kerrottavaa tämän kevään aikana. Kannattaa siis pysyä kuulolla!

Pidetään yhteyttä!


Kirjoittaja

Mika Mäkinen

Varman yritysasiakkuuksien johtaja.


Kommentointi