Blogi

Finalistit 2016: Wetend Technologies: “Luomme huomattavia kustannussäästöjä kemikaalien käytössä”

10.10.2016

Jouni Matula ja ensi vuoden kasvuluvut.

Wetend Technologies Ltd
Kotipaikka: Savonlinna
Perustettu: 2001
Työllistää: 12
Liikevaihto viime tilikaudella: 2 600 000

Toimitusjohtaja Jouni Matula kertoo:

Wetend Technologiesin asiakkaat ovat mm. paperiteollisuudessa globaalilla tasolla.

Liikeidea lyhyesti?

– Auttaa asiakkaitamme globaalisti alentamaan prosessien tuotantokustannuksia, vähentää kemikaalien ja veden sekä energian kulutusta ja luoda asiakkaille uusia tuotanto-, laatu- ja tuotemahdollisuuksia. Merkittävän tehokkaat "TrumpJet Flash Mixing Reactor" -kemikaalien ja lisäaineiden sekoitusjärjestelmät suuriin prosessivirtoihin. Asiakkaat globaalisti kartonki-, paperi-, pehmopaperi- ja non-woven -teollisuudessa sekä teollisuuden ja kaivosten vesijärjestelmissä.

Järjestelmiämme on toimitettu noin 460 kappaletta 26:een eri maahan.

Mikä erottaa yrityksenne/tuotteenne/palvelunne kilpailijoista?

– Teknologia kyseenalaistaa perinteiset vakiintuneiden kilpailijoiden periaatteet ja luo asiakkaalle kyvyn saavuttaa huomattavia kustannussäästöjä kemikaalien käytössä, lopettaa veden käyttö kyseisissä prosessikohteissa ja saavuttaa merkittävä energiansäästö. Investoinnin takaisinmaksuajat ovat kuukaudesta vuoteen ja keskimäärin noin puoli vuotta. Laiteratkaisuilla voidaan hyödyntää myös uusia biotuotteita kuten nano-, mikro- ja ylipitkiä bio- tai synteettisiä kuituja. Teknologiasta on kehitetty myös mikrovaahtoa generoiva yksikkö uusiin kartonki-prosessien vaahtorainaukseen. In-Line PCC sovellus tuottaa uuden tyyppistä kalsiumkarbonaattikidettä suoraan kartongin tai paperin valmistuksen prosessivirtaan.

Teknologia siis tukee asiakasteollisuuden uudistumistavoitteita biopohjaisissa tuotteissa. Vastaavaa teknologiaa eivät ole suuret laite- tai kemikaalivalmistajat pystyneet kehittämään. Wetendillä on yli sadan patentin kansainvälinen IPR-salkku ja JDA-kehityssopimukset useiden asiakasyritysten kanssa.

Millaisia kasvutavoitteita yrityksellänne on? Nimeä ainakin tärkein.

– Yrityksemme haluaa kasvaa nykytasosta noin 20 miljoonaan euroon hyödyntämällä globaalia teknologiajohtajuuttaan, uusia prosessiratkaisuja ja kansainvälistä osaamistaan yhdessä teollisten kumppaneiden ja kansainvälisen verkoston kanssa. Wetendin vahvuus on ylivoimainen teknologia ja globaalia myyntiä tukee myyntiagenttiverkosto. Tavoitteemme on luoda myös kansainvälinen vahva, osaava toiminta ja jakeluverkosto sekä asiakastuki, joka on kasvun edellytys. Yrityksen pitää myös kasvaa, jotta se edelleen menestyy ja pystyy luomaan etenemisstrategiat toimia ympäristössä, missä suuryritykset ovat kumppaneita tai puolustavat aggressiivisesti reviirejään.

Mitä olet oppinut tähän saakka Kasvu Open -sparrauksista?

– Taustalla on Wetendin vahva kokemuskertymä kansainvälisesti. Yritys kilpailee päivittäin maailmalla globaalien suuryritysten kanssa, jotka eivät välttämättä ole kilttejä. Sparraus ei ole aina yltänyt sinne, missä jo olemme. Ehkä paras oppi on se, että pitää panostaa löytääkseen hyvän sparraajan ja että tätä samaa oppia voi soveltaa muun muassa yrityksen uusien hallituskumppaneiden haussa. Toinen oppi on se, että kuuntele nöyrästi. Opit ehkä kuitenkin jotakin.

Paras hetki yrittäjän urallasi?

– Tyytyväinen asiakas ja häneltä saatu vilpitön palaute. Uusi tilaus, suuri tai pieni. Kun onnistuu, niin innostuu ja kun innostuu, niin onnistuu!

Haastavin hetki yrittäjän urallasi?

– Kun on ollut paljon tehtävää ja kassa miinuksella.



Kommentointi