Blogi

Finalistit 2016: Psykoterapiakeskus Vastaamo on saanut noin 90 prosenttia asiakkaistaan verkosta

7.10.2016

Ville Tapio ja lähiaikojen kasvusuunnitelma.

Psykoterapiakeskus Vastaamo Oy
Kotipaikka: Helsinki
Perustettu: 2011
Työllistää: 185
Liikevaihto viime tilikaudella: 3 025 377

Toimitusjohtaja Ville Tapio kertoo:

Liikeidea lyhyesti?

– Psykoterapiakeskus Vastaamon tarkoitus on parantaa mielenterveyden hoito- ja kuntoutuspalveluiden saatavuutta sekä tehdä hyvää mielenterveyttä edistävää ja mielenterveyden häiriöitä ehkäisevää työtä.

Mikä erottaa yrityksenne/tuotteenne/palvelunne kilpailijoista?

– Suomessa toimii 3 700 psykoterapeuttia, joista 47 prosenttia työskentelee julkisella sektorilla, 38 prosenttia ammatinharjoittajina ja vain yhdeksän prosenttia yrityksissä ja järjestöissä. Hajanaisen rakenteen vuoksi yksityiseltä psykoterapiasektorilta on puuttunut resurssit laadukkaaseen asiakaspalveluun sekä palveluiden digitaaliseen ja liiketoiminnalliseen kehittämiseen. Palvelutarjonnan hajanaisuus on tehnyt psykoterapiasta vaikeasti saatavaa. Psykoterapiakeskus Vastaamo uudistaa psykoterapian toimialaa kehittämällä Suomen suurinta psykoterapiakeskusten verkostoa, jolla on resurssit tarjota paras palvelu asiakkaille ja parhaat työolosuhteet alan ammattilaisille. Psykoterapiatoiminnan liikevaihdolla ja psykoterapeuttien määrällä mitaten olemme jo noin kymmenkertainen lähimpiin kilpailijoihin verrattuna.

Psykoterapiakeskus Vastaamo toimii yhteiskunnallisen yrityksen periaatteiden mukaisesti. Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Psykoterapiakeskus Vastaamolle Yhteiskunnallinen yritys -diplomin yhteiskunnallisen hyvän tuottamisesta sekä Avainlippu-tunnuksen osoituksena kotimaisesta työstä ja omistuksesta. Kaikki Psykoterapiakeskus Vastaamossa toimivat psykoterapeutit, psykologit ja psykiatrit ovat suorassa työsuhteessa yritykseen, jolloin yritys itse voi varmistaa työntekijöiden verojen ja eläkemaksujen maksun täysimääräisesti Suomeen. Yhtiöjärjestyksemme yhteiskuntavastuusäännön mukaisesti käytämme vähintään puolet yrityksen voitosta mielenterveyspalveluiden saatavuuden parantamiseen, työpaikkojen luomiseen ja muun yhteiskunnallisen hyvän tuottamiseen. Maksuttomia, hyvää mielenterveyttä edistäviä ja mielenterveyden häiriöitä ennaltaehkäiseviä verkkopalveluitamme käyttää vuositasolla yli 500 000 suomalaista. Psykoterapiakeskustemme 13 000 asiakkaasta noin 90 prosenttia on tullut verkkopalvelustamme.

Millaisia kasvutavoitteita yrityksellänne on? Nimeä ainakin tärkein.

– Parannamme mielenterveyspalveluiden saatavutta rakentamalla Suomeen 20 psykoterapiakeskuksen verkoston vuoteen 2020 mennessä. Vuoden 2016 liikevaihtoennusteemme on kuusi miljoonaa ja liikevaihtotavoitteemme Suomessa vuonna 2022 33 miljoonaa euroa. Kansainvälisesti tavoitteemme on lisensoida itse kehittämäämme, markkinoilla uniikkia psykoterapiakeskuksen toiminnanohjausjärjestelmää muihin Euroopan maihin ja/tai käynnistää psykoterapiakeskuksia yhdessä paikallisten kumppaneiden kanssa.

Paras hetki yrittäjän urallasi?

– Työn merkityksellisyyden löytäminen. Teknologisen ja kaupallisen osaamisen soveltamiseen terveyspalveluiden alalla.

Haastavin hetki yrittäjän urallasi?

– Motivaation kadottaminen merkityksettömissä tehtävissä ja väärissä yhteisöissä.

Mitä olet oppinut tähän saakka Kasvu Open -sparrauksista?

– Suunnittelemaan pidemmälle aikavälille.Kommentointi