Blogi

Finalistit 2016: Lähes kaikki suuret kaupungit käyttävät Timmi Softwaren ohjelmistoa

24.10.2016

Jukka Valkonen ja ensi vuoden tavoite.

Timmi Software Oy
Kotipaikka: Jyväskylä
Perustettu: 2004
Työllistää: 18
Liikevaihto viime tilikaudella: 1,2


Toimitusjohtaja Jukka Valkonen kertoo:

Liikeidea lyhyesti?

– Helpotamme asiakkaidemme toimintaa vähentämällä rutiiniluontoisia tehtäviä sähköisen asioinnin, tehokkaiden viestintäominaisuuksien ja järjestelmäintegraatioiden avulla.

Mikä erottaa yrityksenne/tuotteenne/palvelunne kilpailijoista?

– Toiminnalliselta ja tekniseltä näkulmalta katsottuna tuotteemme eroaa kilpailijoistamme siinä, että TIMMI-varausohjelmistolla pystyy hallinnoimaan myös suurten organisaatioiden tila- ja henkilöresurssien varausvolyymit. Tästä osoituksena on esimerkiksi se, että viidestätoista suurimmasta kaupungista 14 käyttää ohjelmistoamme. Kilpailijoiden pelikenttänä on enemmän pienet organisaatiot, joissa ei vaadita niin laajoja ominaisuuksia kuin suurissa organisaatioissa. Kaupallisena toimintatapaerona on, että teemme asiakkaillemme kiinteähintaisia tarjouksia. Erään suuren asiakkaamme tietohallintopäällikkö kertoi, että muut yritykset eivät toimi näin, vaan tarjouksessa annetun hinnan lisäksi voi tulla lisäkustannuksia, jos tarjoaja on arvioinut alunperin väärin työmäärän.

Millaisia kasvutavoitteita yrityksellänne on? Nimeä ainakin tärkein.

– Lähiajan tavoitteena kotimaassa haluamme kasvaa perinteisten (kunnat, yliopistot, tulkkikeskukset) markkinasegmenttiemme lisäksi markkinajohtajaksi myös SOTE-sektorilla. Tämän lisäksi 2-3 vuoden aikajänteellä haluamme saavuttaa vähintään kymmenien miljoonien siivun ulkomaisista markkinoista, jotta saisimme leivän päälle voin lisäksi myös makkaraa ja juustoa. Tai näin terveystietoisena aikana pitäisikö sanoa, että saisimme leivän päälle myös kevytlevitettä, luomutomaattia ja -kurkkua.

Mitä olet oppinut tähän saakka Kasvu Open -sparrauksista?

– Pitchauksen osalta olen oppinut tiivistämään esitettävää asiaa sitä paremmin, mitä useampi pitchaus on tullut pidettyä. Muutoin on tullut erittäin hyödyllistä taustatietoa erilaisten rahoitusmuotojen mahdollisuuksista ja Tulevaisuuden sairaala -konseptimme brändäämisestä ja kansainvälistämisestä.

Paras hetki yrittäjän urallasi?

– Paras ja palkitsevin hetki on tähän mennessä ollut maaliskuussa 2014, kun voitimme altavastaajana Tampereen IT-yhteistyöalueen seurakuntien varausjärjestelmän kilpailutuksen. Tulimme uutena ja raikkaana toimijana seurakuntasektorille ja voitimme sektorin perinteiset toimijat ja saimme historiamme suurimman kaupan.

Haastavin hetki yrittäjän urallasi?

– Mitään yksittäistä haastavaa hetkeä ei tule mieleen, kyllä ne haasteet pulpahtelevat tasaisin väliajoin tielleni, mutta ne on opittu ja totuttu voittamaan meidän loistavan työntekijätiimin ansiosta.Kommentointi