Blogi

Finalistiesittelyt: Silverplus Terveyskuntoklubi panostaa tarkasti rajattuun kohderyhmään

23.9.2016

Jeanette Lindwall & ensi vuoden tavoite.

Silverplus Terveyskuntoklubi
Kotipaikka: Turku
Perustettu: 2010
Työllistää: 3 kokoaikaista ja 5-10 osa-aikaista sesongista riippuen
Liikevaihto viime tilikaudella: 350 000

Osakas ja klubivastaava Jeanette Lindwall (kuvassa) kertoo:

Liikeidea lyhyesti?

– Silverplus on Terveyskuntoklubi aikuisille, 40-vuotta täyttäneille. Upeat puitteet, palvelut ja laitteet ovat kaikki räätälöity kohderyhmää ajatellen. Ensimmäistä kertaa liikunnan alalle on tuotu liikuntalääketieteen ja gerontologian osaamista. Meillä jokainen, tasosta tai mahdollisesta vaivasta huolimatta, saa ammattitaitoista ja tavoitteellista ohjausta. Suorittamisen sijaan pääpainomme on terveydessä ja hyvinvoinnissa.

Mikä erottaa yrityksenne/tuotteenne/palvelunne kilpailijoista?

– Muilla alan kilpailijoilla ei ole tarkkaa kohderyhmää, vaan palvelut ovat hyvin yleisiä. Meille pääsevät harjoittelemaan vain 40 vuotta täyttäneet, joten ryhmäliikunta-, laite- ja palveluvalikoima on suunniteltu sen mukaan.

Myöskään terveydenhoitoalan, eritoten liikuntalääketieteen ja gerontologian, osaamista ei kilpailijoilta löydy. Ihmisen kokonaisvaltainen ymmärtäminen on harvinaista. Meiltä onkin moni saanut apua vaivoihin, joita ei lääkäri, fysioterapeutta, naprapaatti tai tavallinen personal trainer ole onnistunut hoitamaan.

Myös tilamme ja puitteemme ovat ensiluokkaisia. Näköalasauna, ilmainen kahvitarjoilu, lounge-tilat, korkea lasikatto ja suihkulähteet eivät kuulu jokaisen kuntosalin tarjontaan.

Millaisia kasvutavoitteita yrityksellänne on? Nimeä ainakin tärkein.

– Tavoitteenamme on laajentaa kivijalkaliikkeitä ympäri Suomen ja tarjota näin mahdollisimman monelle suomalaiselle aikuiselle paikka, jossa jokaisella on hyvä liikkua ja kuntoilla.

Myös kattavan online-puolen rakentaminen on noussut Kasvu Openin myötä isoksi kasvutavoitteeksi. Nykyinen online-tarjonta on vain nuorille ja hyväkuntoisille ihmisille. Verkosta ei löydy välineitä, joilla oman kunnon lähtötasoa voisi kartoittaa, minkä seurauksena tarjonta olisi tarkemmin kohdennettua juuri tietylle käyttäjälle, esimerkiksi  niska-hartia -vaivoista kärsivälle istumatyöntekijälle. Verkon kautta voimme tuoda täsmäjumppamme kaikkien saataville.

Paras hetki yrittäjän urallasi?

– Ehkä vähän kliseistä tässä kohtaa, mutta Kasvu Openin Varsinais-Suomen Kasvupolun jaettu ensimmäinen sija tuntui todella hienolta. Sen jälkeen on alkanut tapahtua paljon isoja asioita.

Haastavin hetki yrittäjän urallasi?

– Alkuajat olivat todella vaikeita, kun tunnettavuutemme oli pientä eikä ollut paljoa rahaa markkinointiin. Konseptimme ja liikeideamme oli uusi markkinoilla. Emme myöskään tunteneet oikeita ihmisiä ja tahoja vielä tuolloin. Rahat olivat tiukassa, ja firman menestys heijastui tottakai kaikkien perheenjäsenten talouksiin.

Mitä olet oppinut tähän saakka Kasvu Open -sparrauksista?

– Avoimin mielin epämukavuusalueelle! Olin hyvin skeptinen alussa, enkä uskonut tästä olevan sen ihmeempää hyötyä. Olemme kuitenkin näkyvyyden lisäksi saaneet paljon uusia kontakteja, yhteistyökumppaneita ja ehkäpä jopa uuden osakkaan, aika näyttää! Kommentointi