Blogi

Finalistiesittelyt 2016: Wiitta Oy: “Meillä on oikeasti toimiva hallitus”

2.9.2016

Wiitta Oy - We Love Plastics Finland
Kotipaikka: Heinola
Perustettu: 1972
Työllistää: 22
Liikevaihto viime tilikaudella: 7 000 000

Toimitusjohtaja Wille Viittanen (kuvassa) kertoo:

Liikeidea lyhyesti?

– Vaativien teknisten muovituotteiden valmistaminen ruiskuvalumenetelmällä. Toimimme kahdella tukijalalla: suurin osa liikevaihdosta tulee sopimusvalmistustuotteista, mutta tärkeä osa historiaa ja myös tulevaisuutta ovat omalla tuotemerkillä myytävät putkiyhteet sisä- ja maaviemärikäyttöön.

Mikä erottaa yrityksenne/tuotteenne/palvelunne kilpailijoista?

– Meillä on hyvä konekanta ja kykyä tuottaa asiakkaille ratkaisuja. Olemme joustavia ja pystymme muuttamaan toimintaamme nopeasti vastaamaan asiakkaan tarpeita. Kilpailijoidenkin mukaan brändimme on kunnossa. Sopimusvalmistustuotteilla palvelemme tällä hetkellä useita kotimaisia asiakkaita. Suomen syrjäisestä saarimaisesta sijainnista huolimatta näemme, että meillä olisi mahdollisuus palvella sopimusvalmistusasiakkaita myös lähialueilla ja esimerkiksi Saksassa. Putkiyhteiden päämarkkina on viennissä. Tuotteita myydään Pohjoismaissa, Benelux-maissa sekä Baltiassa. Uusia mielenkiintoisia avauksia on tehty mm. saksankielisillä alueilla. Yrityksenä poikkeamme useimmista kokoisistamme suomalaisista yrityksistä sillä, että meillä on oikeasti toimiva hallitus, jossa on kaksi ulkopuolista jäsentä (myös hallituksen puheenjohtaja) ja yksi omistaja. Lisäksi taannoin aloitti kv-valmistuksen moniosaaja hallituksen neuvonantajana.

Millaisia kasvutavoitteita yrityksellänne on? Nimeä ainakin tärkein.

– Tavoittelemme kasvua molemmilla liiketoiminta-alueilla Suomessa, mutta erityisesti rajojen ulkopuolella. Numeraalisesti putkiyhteiden liiketoiminta tuplataan 2018 mennessä ja sopimusvalmistusasiakaskunta kasvaa merkittävästi. Muovilla menee tänä päivänä mukavasti. Muoveilla kyetään korvaamaan ns. perinteisiä materiaaleja, ei aina hinnalla, mutta myös ominaisuuksilla, joita ei muuten voida toteuttaa. 3D-tulostaminen luo haasteita, mutta ennen kaikkea mahdollisuuksia ja tietoisuutta tavallisille ihmisille muovien mahdollisuuksista.

Paras hetki yrittäjän urallasi?

– Parhaat hetket ovat niitä, kun tuotanto rullaa mukavasti ja tiedossa on hyvin tilauskantaa tulevaisuuteen. Silloin pystyy hiukan hengähtämään ja katsomaan myös sivuille. Usein nuo hetket ovat melko lyhyitä. 24/7 tuotannon lukuisat muuttujat pitävät huolen, että ei ole kahta samanlaista päivää.

Haastavin hetki yrittäjän urallasi?

– Jossain vaiheessa muutama vuosi sitten kovan kasvun kiimassa liiketoimintasuunnitelma petti pahasti. Yritys ajautui pahaan kassa- ja kannattavuuskriisiin, mutta laiva saatiin kääntymään eri tahojen hyvällä yhteistyöllä. Silloin oli kyllä syviä ajatuksia perheyrityksen historian jatkosta, mutta tärkein tuki tuli hyvältä hallitukselta.

Mitä olet oppinut tähän saakka Kasvu Open -sparrauksista?

– Suhteellisen lyhyillä sessioilla saimme vahvistusta omiin ajatuksiimme. Olemme tehneet monia asioita oikein, mutta olemme vielä matkalla, toivottavasti aivan perille ei päästäkään vaan kyetään kehittymään ja uusiutumaan koko ajan. Pieni ja kevyt organisaatio tarvitsee lisää täsmävahvistuksia. Kaikkein tärkeintä on hyvä tiimi, joka puskee samaan suuntaan.Kommentointi