Blogi

Finalistiesittelyt 2016: Rasilaisen Hapankaali lupaa tuotteitaan jokaiseen suomalaiseen ruokapöytään

4.10.2016

Suomalainen hapankaali maailmalle ensi vuonna, summaa Johanna Raatikainen.

Rasilaisen Hapankaali Oy
Kotipaikka: Kerava
Perustettu: 1997
Työllistää: 9
Liikevaihto viime tilikaudella: 1 589 246,5

Talousjohtaja Johanna Raatikainen kertoo:

Liikeidea lyhyesti?

– Valmistamme fermentoituja eli hapatettuja kasvistuotteita sekä lisukesalaatteja kuluttajasektorille ja horeca-asiakkaillemme (horeca tulee sanoista hotel, restaurant, cafe, toim. huom.).

Mikä erottaa yrityksenne/tuotteenne/palvelunne kilpailijoista?

– Olemme valmistaneet laadukkaita hapatettuja kasviksia jo yli 35 vuoden ajan ja pystymme valmistamaan tänä päivänä tuotteitamme suuressa mittakaavassa niin, että niitä riittää jokaiseen suomalaiseen ruokapöytään. Myös tuotteemme laatu ja brändimme ovat erittäin vahvat Suomen hapankaalimarkkinoilla, joten meillä on laaja, pitkäaikainen asiakaskunta tuotteillemme. Aito ruoka, kasvisten käytön lisääminen ja hapatetut tuotteet ovat maailmalla suuria ruokatrendejä.

Millaisia kasvutavoitteita yrityksellänne on? Nimeä ainakin tärkein.

– Pyrimme kasvattamaan hapatettujen tuotteiden käyttöä Suomessa lähemmäs yleistä eurooppalaista tasoa, kehittämään uusia tuotevariaatioita sekä viemään tuotteemme jatkossa myös ulkomaille.

Paras hetki yrittäjän urallasi?

– Viime kuukausien onnistumiset tulevaisuuden strategiaan liittyvissä suurissa kehityshankkeissa ovat olleet äärimmäisen palkitsevia.

Haastavin hetki yrittäjän urallasi?

– Yleinen pienempien yritysten toimintaympäristöön liittyvä jatkuva haaste on resurssien rajallisuudesta johtuva priorisointitarve eri osa-alueiden kehityshankkeissa, joka hidastaa kehitysprojekteja. Meidän tahollamme muun muassa tuotantolinjaston kaikkien osien uudistaminen oli ensiarvoisen tärkeää ennen muita kasvuponnisteluja, jotta toimitusvarmuus on mahdollista taata myös suuremmassa mittakaavassa.

Mitä olet oppinut tähän saakka Kasvu Open -sparrauksista?

– Tulevaisuuden lyhyen ja pitkän tähtäimen strategiamme on selkiytynyt. Kasvu Openin kautta avautuneet verkostot ovat auttaneet meitä löytämään erinomaisia alojensa huippuosaajia. Näin olemme onnistuneet vahvistamaan ulkopuolisten resurssien kautta omaa sisäistä tiimiämme ja edesauttamaan tulevien vuosien kasvuamme.Kommentointi