Blogi

Finalistiesittelyt 2016: Quva Oy lupaa tietoa jopa nappia painamatta

23.9.2016

Emil Ackerman ja ensi vuoden kasvutavoite.

Quva Oy
Kotipaikka: Tampere
Perustettu: 2010
Työllistää: 10
Liikevaihto viime tilikaudella: 388 000

Toimitusjohtaja Emil Ackerman (kuvassa) kertoo:

Liikeidea lyhyesti?

– Teolliset yritykset keräävät valtavat määrät dataa, mutta se säilytetään hajanaisesti eikä tietoa ole helposti saatavilla. Perinteinen tilastointi ja taulukkotyökalujen käyttö ei tuo riittävää ymmärrystä siitä, mitä tapahtuu, mitä tulee tapahtumaan ja mistä tapahtumat johtuvat. Quva Flow SaaS –palvelumme määritetään asiakkaan ympäristöön vastaamaan asiakaskohtaisia tarpeita. Palvelumme kerää automaattisesti dataa relevanteista lähteistä ja analysoi ja visualisoi sen helppokäyttöiseen muotoon asiakkaidemme päätöksenteon tueksi esimerkiksi laadunvalvonnan, tuotannonohjauksen ja ennakoivan kunnossapidon tarpeisiin.

Mikä erottaa yrityksenne/tuotteenne/palvelunne kilpailijoista?

– Määrittelemme palvelumme vastaamaan juuri oikeaan tarpeeseen hyödyntäen samalla open source –teknologioita. Palvelumme avulla asiakkaamme voivat aidosti hyödyntää big data –analytiikkaa käytännön päätöksenteon tukena. Tyypillisesti asiakkaillamme on olemassa hyviä työkaluja datan käsittelyyn, mutta he eivät saa niistä irti tietoa, jota tarvitsevat ja/tai sen kaivaminen kestää liian kauan. Esimerkiksi tällaisessa ympäristössä meidän ratkaisumme avulla asiakas saa napin painalluksella – tai jopa nappia painamatta –  sen tiedon, minkä kaivamiseen aikaisemmin on kestänyt kaksi tuntia, jos on ollut aikaa.

Yrityksemme on lisäksi siitä erikoinen, että yli puolet henkilöstöstä on tekniikan tohtoreita. Aloitimme aikanaan liiketoiminnan biologisten kuvien analysoinnista, josta monen mutkan kautta päädyimme esimerkiksi teräsvalssauksen ja sellun valmistuksen ennakointiin.

Millaisia kasvutavoitteita yrityksellänne on? Nimeä ainakin tärkein.

– Haluamme skaalata Quva Flow SaaS –palvelumme maailmanlaajuisesti prosessiteollisuuden yrityksissä käytetyksi palveluksi.

Paras hetki yrittäjän urallasi?

– Yli vuoden väännön jälkeen ison diilin saaminen, joka avasi Quvalle kansainväliset markkinat ja pitkäaikaisen asiakassuhteen.

Haastavin hetki yrittäjän urallasi?

– Uudistuneen vision myyminen sekä ulkoisesti että sisäisesti. Toisin sanoen totuttujen toiminta- ja ajatusmallien murtaminen uuden, paremman tieltä.

Mitä olet oppinut tähän saakka Kasvu Open -sparrauksista?

– Olen saanut paljon arvokasta palautetta ja uusia ideoita. Ensimmäiseksi nousee mieleen yrityksen oman markkina-aseman selkiyttäminen itselle, ymmärtäminen millaiseen markkinaan oma tuote sijoittuu ja miten se eroaa muista. Kommentointi