Blogi

Finalistiesittelyt 2016: Pace 1 Tools – edistyksellisiä tuotteita konservatiivisilla markkinoilla

14.9.2016

Vasemmalta alkaen toimitusjohtaja Jukka Jokinen, pääsuunnittelija Timo Tikkanen, Anja Jokinen taloushallinnosta, vientipäällikkö Niklas Löflund, tuotantopäällikkö Olli Kontinen ja suunnitteluinsinööri Markku Sutinen.

Pace 1 Tools Ltd
Kotipaikka: Porvoo
Perustettu: 2007
Työllistää: Kaksi omaa ja kohta monta alihankkijaa
Liikevaihto viime tilikaudella: 200 000

Yrittäjä Jukka Jokinen kertoo:

Liikeidea lyhyesti?

– Koneiden ja laitteiden valmistus hydrauliikan asennuksiin.

Mikä erottaa yrityksenne/tuotteenne/palvelunne kilpailijoista?

– Meillä tuotteet ovat poikkeuksellisen edistyksellisiä suhteellisen konservatiivisilla markkinoilla. Valmistamme tuotteemme tulevaisuudessa vain OEM-tuotteina (alkuperäisenä laitevalmistuksena) maailman suurimmille toimijoille. Laitteillamme ei ole vielä vastaavia teknisiä kilpailijoita ja nyt tehtyjen yhteistyösopimusten ansiosta meille ei tulekaan varsinaista kilpailijaa ainakaan samankaltaisella tuotteella samoille jakelukanaville.

Meillä on tässä kuussa valmistumassa laite, joka ratkaisee hydrauliikan asennuksen monia ongelmia ja helpottaa jokaisen osallisen toimintaa. Se on ensimmäisiä winwin-koneita alalla ja todennäköisesti metodimme standardoidaan globaalisti melko lyhyessä ajassa. Nyt menetelmällämme ja muillakin osa-alueilla on jo patentteja, joita tulemme hakemaan lisää kunhan teoria kohtaa käytännön.

Millaisia kasvutavoitteita yrityksellänne on? Nimeä ainakin tärkein.

– Harrastefirma kasvaa vahvaksi toimijaksi parissa vuodessa. Samalla liikevaihtomme kasvaa kahdeksannumeroiseksi hyvällä kannattavuudella.

Paras hetki yrittäjän urallasi?

– Aina hyvän kaupan jälkeinen hetki. Myös tällä hetkellä kun kauppa käy ja onnistumiset seuraavat toisiaan.

Haastavin hetki yrittäjän urallasi?

– Erään yrityskaupan jälkeen, kun entisen kollegan uudet suunnitelmat hahmottuivat. Myös tämän 2008 alkaneen laman jälkeinen selviytyminen 2014 lopulla alkaneeseen nousuun.

Mitä olet oppinut tähän saakka Kasvu Open -sparrauksista?

– Esilletulon tärkeyden ja markkinoinnin merkitystä. Monia asioita on mielenkiintoista kerrata ja kuulla uusia metodeja vanhojen menestyskonseptien lisäksi. Kommentointi