Blogi

Finalistiesittelyt 2016: Lem-Kem tuottaa valaistusta uusiutuvien energialähteiden avulla

27.9.2016

Henrik Lemmetty ennakoi ensivuodelle 15 prosentin kasvua liikevaihdossa.

Lem-Kem Oy
Kotipaikka: Lahti
Perustettu: 1985
Työllistää: 46
Liikevaihto viime tilikaudella: 12 500 000

Toimitusjohtaja Henrik Lemmetty kertoo:

Liikeidea lyhyesti?

– Meillä on tällä hetkellä kaksi liikeideaa. Ensinnäkin on kiinteistönhoitotuotteiden tukkukauppa, joka palvelee asiakkaita omien edustajien kautta koko Suomessa. Siihen kuuluu laaja tuotevalikoima, henkilökohtainen palvelu, nopeat toimitukset ja ammattituotteet. Toisekseen tarjoamme Lem-Light EASY valaistuksen energiasäätöpalvelun kiinteistölle. Siihen kuuluu kartoitus, ehdotus uudesta valaistuksesta, laskelmat investoinnin tueksi sekä asennus ja rahoitus.

Ideana on pienentää energiankulutusta ja lisätä uusiutuvien energialähteiden käyttöä aurinkovoimaloiden kautta ja samalla toteuttaa asiakkaille entistä parempia valaistusratkaisuja.

Mikä erottaa yrityksenne/tuotteenne/palvelunne kilpailijoista?

– Jos tässä keskitytään nyt Lem-Light EASY-palveluun, niin kyseessä on kokonaisvaltainen palvelukonsepti, jossa asiakkaan ei tarvitse tuhlata omaa aikaansa. Meillä on oma laskentaohjelma, jonka avulla pystymme optimoimaan asiakkaalle parhaan valaistusratkaisun erittäin laajan lamppu- ja valaisinvalikoiman pohjalta. Lisäksi annamme tuotteille ja asennukselle koko sopimusajalle täystakuun.  Asiakas voi toteuttaa tämän investoinnin ilman omaa pääomaa.

Millaisia kasvutavoitteita yrityksellänne on? Nimeä ainakin tärkein.

– Tavoite on saavuttaa kymmenen prosentin markkinaosuus B-to-B -puolen valaisinmarkkinoista Suomessa. Euroina tarkoittaa noin 20 miljoonan euron liikevaihtoa.

Paras hetki yrittäjän urallasi?

– Puhe meidän henkilöstölle yrityksen 30-vuotisjuhlissa.

Haastavin hetki yrittäjän urallasi?

– Muutama vuosi sitten ymmärsin, ettei meidän perinteisellä toimintatavalla pysty kehitymään ja toimimaan kannattavasti tulevaisuuden alati muuttuvassa maailmassa.

Mitä olet oppinut tähän saakka Kasvu Open -sparrauksista?

– Markkinoinnin kehittäminen ja nykyaikaistaminen on meillä pahasti vaiheessa ja siihen pitää saada nopeasti muutos. Rahoituskuvio asiakkaille on tarkentunut mylläreiden neuvojen avulla. Kommentointi