Blogi

Finalistiesittelyt 2016: Lehtech – parempaa hygieniaa ilman kemikaaleja

26.9.2016

Teppo Lainio kaavailee yrityksensä tuplaavan liikevaihtonsa ensi vuonna.

Lehtech Oy
Kotipaikka: Uusikaupunki
Perustettu: 2008
Työllistää: 5
Liikevaihto viime tilikaudella: 600 000

Teppo Lainio myyntipäällikkö ja keksijä, kertoo:

Liikeidea lyhyesti?

– Lehtech parantaa hygieniaa ilman kemikaaleja otsonoidulla vedellä elintarviketeollisuudessa. Happidesinfiointilaite DesiRentiisä on yksissä kuorissa täysin automatisoitu desinfiointinesteen valmistus. Töpseli seinään, hana auki ja desinfiointi voi alkaa.

Lehtechillä on pohjalla muuta asennusliiketoimintaa ja alihankintaa, jotka mahdollistavat DesiRentin kehittämisen edelleen.

Mikä erottaa yrityksenne/tuotteenne/palvelunne kilpailijoista?

– Kilpailemme desinfiointikemikaalien kanssa. Kompakti laitteemme sisältää kaiken eikä tässä kokoluokassa ole vastaavaa laitetta markkinoilla.

Happidesinfiointi on samaa teknologiaa, jota käytetään esimerkiksi sellun valkaisussa. Me teemme samaa pienessä mittakaavassa. Meiltä sen saa vaivattomasti vuokrakoneena ja desinfiointiainetta saa jatkuvasti kohtuullisella kuukausimaksulla. Asiakkaalle ei tule kemikaalien ostoa, kuljetusta, varastointia tai hävittämistä.

Millaisia kasvutavoitteita yrityksellänne on? Nimeä ainakin tärkein.

– Myydä 2016-2017 niin paljon laitteita Suomessa, että saadun kokemuksen pohjalta voimme lähteä täysin toimivalla konseptilla Euroopan markkinoille. Kymmenen miljoonan liikevaihtotavoitetta lähdetään nyt palastelemaan ja nielemään.

Paras hetki yrittäjän urallasi?

– Kun isot asiakkaat alkoivat ottaa yhteyttä meihin päin pyytämättä. Toiseksi paras oli se, kun siirryin yksinyrittäjästä porukkaan. Nyt meitä on neljä.

Haastavin hetki yrittäjän urallasi?

– Kirpaisi viedä asunnon osakekirja pankkiin vakuudeksi. Aikaisemmin olin tottunut elämään kuukausipalkalla. Nyt on "All in" -fiilis. Hyvästi akateeminen ura!

Tässä kaksi hullunrohkeaa perheellistä miestä riskeeraa kaiken maallisen omaisuutensa moisen vekottimen rakentamiseksi ja myymiseksi, saaden siihen vielä pari riskisijoittajaa mukaan. Tämän projektin onnistumiselle ei ole vaihtoehtoa.

Mitä olet oppinut tähän saakka Kasvu Open -sparrauksista?

– Viisinkertaistettiin Kasvu Openin innoittamana kasvutavoite edellisestä, joka sekin oli mielestämme jo iso loikka. On opittu, että myynti ja markkinointi on vähintään yhtä tärkeää kuin tekninen erinomaisuutemme. Myyntiväittämiin pitää saada reilu etunoja.Kommentointi