Blogi

Finalistiesittelyt 2016: Applicado Oy: “Kukaan muu ei vie suomalaista neuvolaosaamista ulkomaille”

15.9.2016

Sini Havukainen ja ensi vuoden kasvuetappi.

Applicado Oy
Kotipaikka: Lempäälä
Perustettu: 2015
Työllistää: 5
Liikevaihto viime tilikaudella: -

Toimitusjohtaja Sini Havukainen kertoo:

Liikeidea lyhyesti?

– Suomalainen äitiyspakkaus ja koulutus ovat raivanneet tiensä maailmanmaineeseen, ja seuraavana vuorossa on Layette. Raskaus ja lapsen syntymä tuovat mukanaan loputtoman virran kysymyksiä. Vastausta etsivä törmää päällekkäisen tiedon viidakkoon, jonka sisälle on helppo eksyä. Applicado Oy on pakannut suomalaisen neuvolatiedon helppokäyttöiseksi sovellukseksi nimeltä Layette, jonka avulla maailman parhaaksi valittu tieto on helposti saatavilla. Applikaatio kattaa koko raskaus- ja vauva-ajan, aina taaperovuosiin saakka.

Mikä erottaa yrityksenne/tuotteenne/palvelunne kilpailijoista?

– Yrityksen tavoite on luoda kattavin ja luotettavin tietolähde kaikkiin vanhemmuuden ensimmäisiin vuosiin liittyviin kysymyksiin. Applicado aikoo olla uranuurtaja kentällä, joka on vielä raivaamatta. Kukaan muu ei vie suomalaista neuvolaosaamista ulkomaille.

Millaisia kasvutavoitteita yrityksellänne on? Nimeä ainakin tärkein.

– Lähdemme heti maailmalle. Sovellus käännetään aluksi englanniksi, sitten ranskaksi, saksaksi ja espanjaksi. Myös Japanin ja Kiinan markkinat kiinnostavat. Haluamme tehdä Layetesta synonyymin turvalliselle ja luotettavalle äitiystiedolle, joka saattaa jopa pelastaa ihmishenkiä.

Paras hetki yrittäjän urallasi?

– On täydellistä, kun on upea tiimi ympärillä. Huipulla jengillä saa luotua huippuja asioita! Yksi parhaita hetkiä oli varmasti Digital Health -Kasvupolun voitto, mutta jokainen päivä yrittäjänä tuo pieniä onnenmurusia elämään!

Haastavin hetki yrittäjän urallasi?

– Perustin samana vuonna kaksi yritystä. Kahden yrityksen kasvattaminen yhtä aikaa ilman edeltävää yrittäjäkokemusta on toki haasteellista. Toisaalta arkea helpottaa upea perhe, joka on täydentynyt hiljattain saksalaisella au pairilla.

Mitä olet oppinut tähän saakka Kasvu Open -sparrauksista?

– Kasvu Open on tuonut aivan älyttömän paljon hyviä ideoita sparraajilta ja aivan mielettömiä kontakteja. En voisi edes kuvitella mitä elämä olisi tällä hetkellä ilman Kasvu Openia ja sitä kautta saamaamme GE Health Village -verkostoa!Kommentointi