Blogi

Finalistiesittely Toroidion Oy: intohimoisen autosuunnittelijan unelma

13.10.2015

“Minulle onnistunut tuotekehitys tarkoittaa vain yhtä asiaa: suunnitella paras tuote”, Toroidion Oy:n toimitusjohtaja Pasi Pennanen kertoo.

Toroidion 1 MW Consept - uuden, innovatiivisen sähköisen voimalinjan konseptiauto - oli tarkkaan varjeltu salaisuus ennen auton julkistamista Top Marques Monaco autonäyttelyssä vuonna 2015. Yrityksen strategian mukaan tämä autonäyttely oli oikea paikka julkistaa auto, ja saada uutuus maailmanlaajuisesti kuluttajien tietoon.

Unelma-ammatti valikoitui elokuvaa katsellessa

Kelataan jokunen vuosi taaksepäin. Kahdeksanvuotias Pasi Pennanen näkee ensi kertaa Le Mans -elokuvan. Elokuvan jännittävät ajokohtaukset ja huippunopeat kilpa-autot tekevät miehen alkuun lähtemättömän vaikutuksen. Jo silloin Pasi oli varma - hänestä tulisi isona autosuunnittelija.

Pennasen ura onkin vertaansa vailla. Hän on suunnitellut malleja useille eri merkeille, kuten Hondalle, Jaguarille, Sisulle ja Zagatolle. Eikä ole sattumaa, että hän on edennyt urallaan. Rauhallinen ja vaatimattomaksikin kutsuttu mies suhtautuu autojen suunnitteluun analyyttisesti, mutta varsin intohimoisesti.

Asialleen omistautunut porukka

Nyt 46-vuotiaana Pennanen on toteuttamassa unelmaansa. Tammisaaressa asuva, Jyväskylästä lähtöisin oleva Pennanen johtaa yrityksensä Toroidion Oy:n toimintaa ja kehittelee uutta innovatiivista sähköistä voimalinjaa, joka soveltuu kaikkiin ajoneuvoihin. 

Toroidion 1MW auto."Minulle onnistunut tuotekehitys tarkoittaa vain yhtä asiaa: suunnitella paras tuote", Pennanen kertoo. Pennanen kertoo olevansa omimmillaan juuri paineen alla. "Kriittisyys ja jatkuva arviointi pitävät keskittymisen oikeissa asioissa.”

Toroidion Oy:n omistaa Pasi Pennasen perheen lisäksi jo alkuvaiheessa mukaan lähteneet kymmenkunta osakasta. Pasi Pennanen toimii visionäärisenä toimitusjohtajana. Hallituksen puheenjohtajana homman koossa pitää Pasin isä, Pertti Pennanen.

Toroidionin tiimi on pieni. Kokoa kompensoi vahva osaaminen, asialleen uskoutunut ja ahkera porukka. Porukka, joka tietää mitä tekee ja uskoo tekemiseensä.

Globaaliksi toimijaksi

Kipinä Kasvu Openiin lähtemisestä tuli Keski-Suomen kauppakamarilta.

"Lähdimme päivittämään osaamistamme ja oppimaan uutta. Positiivinen yllätys on ollut uudet verkostoitumisen mahdollisuudet. Olemme kokeneet tärkeäksi saada ulkopuolista näkemystä ja sparrausta useisiin erilaisiin tuleviin tilanteisiin ja samalla saaneet opastusta ja vahvistusta omille mielipiteillemme”, kertoo Pertti Pennanen.

"Kasvu Open on ollut meille hyvin hyödyllinen kokemus. Erilaisista uusista rahoitusmahdollisuuksista on saatu ajantasaisempi näkemys ja olemme verkostoituneet toivomallamme tavalla", Pennanen jatkaa.

Selkeä tulevaisuudensuunnitelma

"Kun rahoitus, tuotantovälineet ja henkilöstöasiat ovat kunnossa - eli toisin sanoen kun meillä on riittävät resurssit - niin se vasta mahdollistaa voimalinjan jalostamisen ja piensarjatuotannon ensimmäisen sovelluksen markkinoinnin, sekä mahdollisuuden vastata jo syntyneeseen kysyntään”, Toroidionilta kerrotaan. "Meidän markkinamme ovat globaalit", Pennanen virnistää kysyttäessä, mistä kasvu tulee.

Toroidion kotisivut


Kirjoittaja

Johanna Holkko


Kommentointi