Blogi

Finalistiesittely Prometec Solutions Oy: mitattavaa hyötyä biopolttoaineiden laadunvalvonnasta

18.8.2015

Prometec Solutionsin yrittäjäpariskunnalla on vahva osaaminen bioenergian mittausteknologioista ja niiden hyödyntämisestä UPM vuosiltaan.

Kainuun Kasvupolun voittaja Prometec Solutions Oy on kehittänyt kokonaisvaltaisen konseptin voimalaitosten biopolttoaineiden laadunvalvontaan. Kajaanilainen asiantuntijaryitys palvelee maailmanlaajuisesti prosessiteollisuutta, teknologiatoimittajia ja tutkimuslaitoksia. Toimitusjohtaja Henna Karlsson luotsaa yritystä vahvaan kasvuun.

”Tehtävämme on löytää asiakkaillemme taloudellisimmat, tuottavimmat ja ympäristöystävällisimmät ratkaisut tuotantoprosessiensa kehittämiseen. Voimalaitosten biopolttoaineiden luotettava laadun määrittäminen on ongelma niin Suomessa kuin maailmalla, sillä biopolttoaineiden kosteus- ja energiasisällöt voivat vaihdella kuormasta riippuen hyvinkin paljon”, Karlsson sanoo.

Prometec on onnistunut ratkaisemaan biopolttoaineiden laadun märittämiseen liittyvät ongelmat tavalla, joka tuottaa heidän asiakkailleen suoria kustannushyötyjä. Vuonna 2012 perustettu yritys on hionut palvelukonseptia yhteistyössä Kainuun Voiman kanssa. Yrittäjäpariskunnalla on vahva osaaminen bioenergian mittausteknologioista ja niiden hyödyntämisestä UPM vuosiltaan.

”Kasvavilla biopolttoaineiden markkinoilla on imua kustannuksia säästäville ratkaisuille. Kehittämämme konsepti on uusi ja systematisoi laadunvalvontaa. Tuotamme palveluna koko laadunvalvontaketjun, jossa mittaustulokset siirtyvät reaaliajassa suoraan asiakkaan järjestelmiin, jolloin asiakkaamme voivat keskittää omat resurssinsa ja osaamisensa ydintoimintoihinsa."

Kainuun Kasvu Open kasvuyrityskilpailun voittaja Prometec Solutions on kehittänyt konseptin voimalaitosten biopolttoaineiden laadunvalvontaan

Isoille voimalaitoksille kustannussäästöt ovat merkittäviä ja lisäksi konseptilla tuotetaan reaaliaikaista laatutietoa koko polttoaineiden toimitusketjulle, joka ohjaa polttoainetoimittajia laadukkaamman polttoaineen toimittamiseen. Prometecin tarjoaman osaamisen avulla voimalaitokset voivat säästää polttoainekustannuksissa 3-10 prosenttia. Kun voimalaitoksen vuosittaiset polttoainekustannukset voivat olla 20 miljoonaa euroa, puhutaan merkittävistä säästöistä.

Kasvu Openiin Prometec lähti mukaan mielenkiinnosta. Karlsson oli jo edellisenä vuonna seurannut kainuulaisten yritysten menestystä kisassa.

”Minua kiinnosti Kasvu Openissa erityisesti asiantuntijoiden sparraus ja osaaminen. Mukana oli nimekkäitä yritysjohtajia, joilla itsellään oli kokemusta kasvuyrityksen luotsaamisesta eteenpäin. Parasta sparrauksessa oli asiantuntijoiden tuki ja sitä myötä saatu usko ja varmuus omaan tekemiseen. Saimme lisäksi hyviä vinkkejä myyntiin, markkinointiin ja tuotteistamiseen. Asiantuntijat potkivat meitä positiivisessa mielessä eteenpäin. Myyntilistat päivittyivät sparrauksen ansiosta”, sanoo Karlsson positiivisena.

”Myyntiponnisteluiden lisäksi panostamme jatkossa etenkin tuotekehitykseen ja markkinointiin. Tavoitteenamme on kymmenkertaistaa liikevaihtomme kolmessa vuodessa. Kehittämämme konseptin mahdollisuudet ovat lähes rajattomat.”

Tuleville Kasvu Open yrityksille Henna Karlssonilla on selvä viesti.

”Suosittelen osallistumista lämpimästi. Mukaan kannattaa lähteä avoimin mielin. Sparrauksista saa sitä enemmän irti, mitä enemmän omaa liiketoimintaansa avaa”, vinkkaa Karlsson. 


Kirjoittaja

Jaana Seppälä

Operatiivinen johtaja, Kasvu Open


Kommentointi