Blogi

Finalistiesittely Lukoton Experience Oy: fiksumpi kuin älylukko

20.10.2015

”Lukottoman tarjoama palvelu ei ole hypeä. Se tuo loppukäyttäjille välitöntä ja konkreettista hyötyä viemällä mekaaniset avaimet matkapuhelimeen”, vakuuttaa Lukoton Experience Oy:n toimitusjohtaja Ari-Pekka Hietala.

Lukoton tarjoaa mobiiliavaus ja –kulunhallintapalveluja asuintaloille, hotelleille sekä turvakriittisiin teknisiin tiloihin. Yrityksen palvelu haastaa kankeat ja hankalasti asennettavat kulunvalvontajärjestelmät

”Palvelumme tehostaa myös yritysten arjen toimintatapoja, kun mekaanisten avainten kanssa sählääminen voidaan vihdoin lopettaa”, kertoo Lukoton Experience Oy:n toimitusjohtaja Ari-Pekka Hietala. ”Liikeideamme ponnistaa digitaalisen murroksen kuumista kasvualueista yhdistämällä pilvipalvelut ja esineiden internetin.”

Lukoton tarjoaa mobiiliavaus- ja kulunhallintapalveluja asuintaloille, hotelleille sekä turvakriittisiin teknisiin tiloihin.

Idea sai alkunsa kolmen perustajaosakkaan yhteisissä runoilloissa Klaukkalan Saloilla. Nyt palkkalistoilla on jo yksi vakituinen työntekijä ja ydintiimin osaaminen on vahvistunut kuuteen kun kaksi pitkän linjan ammattilaista ja yrittäjäkonkaria ovat liittyneet mukaan toimintaan.

Tällä hetkellä yrityksessä kartoitetaan kansainvälisiä markkinamahdollisuuksia. Yrityksen kuuden hengen tiimillä on vankka kokemus palvelukehityksestä sekä teknologiatuotteiden viennistä kansainvälisille markkinoille.

”Kansainvälistä kasvupotentiaaliamme tukee pääsy EU:n Highly Innovative SME’s -rahoitusohjelmaan, johon yrityksemme valittiin yli 2000 hakijan joukosta”, Hietala kertoo iloisena.

Etua liiketoimintaan tuo myös yrityksen strateginen sijainti.

”Toimipaikkamme Otaniemen EIT Digital:n tiloissa tuo meidät osaksi aktiivista opiskelija- ja liike-elämän kontaktiverkostoa. Sijaintimme myötä olemme saaneet paljon tukea toimintamme alkutaipaleilla.”

Hietala analysoi tulevaisuuden haasteeksi nopean etenemisen kansainvälisille markkinoille ja oikeiden asiakasprojektien poimimisen kestävän kasvun näkökulmasta.
”Meidän haasteenamme on laajentua nopeasti muille markkinoille, mutta kannattavalla mallilla. Tavoitteenamme on kasvaa ennen kaikkea kannattavasti, muutamalla valitulla asiakassegmentillä, joissa teknologiamme skaalautuu hyvin ja joissa saamme mahdollisuuden toistuvaan tulovirtaan.”

Kasvu Open -sparrauksen myötä etsitään ensi sijaisesti potentiaalisia asiakkuuksia. Alkuun itse sparraus oli toissijainen asia, eikä rahoituksen löytäminenkään ollut ensisijaista.

”Nyt, puolivuotta myöhemmin kun valmistaudumme Kasvu Open -finaaliin, valmistelemme jo toisen kierroksen rahoitusta. Uudet asiakkuudet ovat edelleen tärkeä osa kasvua, mutta tärkeimpänä tarpeena meille on nopean kasvun rahoituksen hankkiminen.”

Hietala odottaa sparraajilta rautaista osaamista yrityksen tavoitteiden konkretisoimiseen.

”Kaipaamme vielä työkaluja seuraavan rahoituskierroksen hankkimiseen. Olisi hienoa, jos finaalin mylläreiltä löytyisi lean start up -ymmärrystä. Keski-Uudenmaan Kasvupolulta saimme jo liidejä, näkyvyyttä että hyvää sparrausta eri osa-alueille.”

Lukoton kotisivut
Lukoton linkedin
Lukoton facebookKommentointi