Blogi

Finalistiesittely iProtoXi Oy: ideasta protoksi

20.10.2015

iProtoXi Oy sai nimensä “ideasta protoksi” -lauseesta. Tämä kuvaa edelleen yrityksen toimintaa.

iProtoXin perustajatiimiin kuuluu kolme Nokiataustaista insinööriä. Idean isät saivat ideavapautuksen Nokialta ja iProtoXi Oy sai nimensä "ideasta protoksi" -lauseesta. Tämä kuvaa edelleen yrityksen toimintaa.

Yrityksen toimitusjohtajalla ja perustajalla, Janne Kalliolla, on pitkä kansainvälinen työkokemus ICT-teollisuuden tuotteistamisesta kansainvälisille markkinoille.iProtoXi Oy:n toiminta on käynnistynyt vuonna 2012 ICT-teollisuudelle myytävillä asiantuntijapalveluilla sekä tuotekehityksellä. Yrityksen liiketoiminta on vuodesta 2012 alkaen perustunut asiakashankkeisiin, joissa on asiakkaalle kehitetty modulaarista sensoriteknologiaa ja niihin liittyviä ohjelmistoja. Lisäksi yrityksellä on omia tuotteita.
”Teemme langattoman sensoriteknologian ja puettavan elektroniikan asiakasprojekteja. Tuotteitamme ovat modulaariset Aistin sensorimodulit, BT-LE kehitysalusta sekä iProtoXi IoT-alusta, joka tarjoaa tietoturvallisen ja langattoman etäsensoroinnin. Avoimet rajapinnat mahdollistavat asiakkaan oman ratkaisun laajentamisen vähävirtaisilla langattomilla sensoreilla” iProtoXilta kerrotaan.

Tällä hetkellä Oulun toimistolla työskentelee neljä päätoimista ja neljä määräaikaista työntekijää. Lisäksi yritys työllistää Oulun alueella alihankkijoiden työntekijöitä HW ja SW suunnittelussa ja tuotannossa.

Kasvu Open nähtiin mahdollisuutena saada kullanarvoisia neuvoja liiketoiminnan kehittämiseen ja ennen kaikkea kansainvälistymiseen. ”Saamme Kasvu Openista lisää näkyvyyttä ja sitä kautta yhteydenottoja. Kuulimme tästä mahdollisuudesta Kasvu Openin uutiskirjeen kautta ja päätimme hakea mukaan”, Kallio kertoo. ”Haemme asiakaskontakteja ja mahdollisia yhteistyökumppaneita. Toivomme vinkkejä ja neuvoja kansainvälistymiseen ja rahoituksen hankkimiseen”, Kallio jatkaa.

Finaalia yrityksessä odotetaankin innolla: ”Odotamme hyviä sparrauksia, verkostoitumista ja ehkäpä mitalisijaa.”

Yrityksessä on vahva kasvun nälkä ja hyvä tekemisen meininki. ”Tulevaisuudessa tavoitteenamme on olla kansainvälisesti merkittävä IoT järjestelmätarjoaja ”, iProtoXilta valotetaan.

Iprotoxi kotisivut
iProtoXi facebook
iProtoxi Youtube
iProtoxi twitter
iProtoxi linkedin
 Kommentointi