Blogi

Finalistiesittely Inverted Sole: Uuden sukupolven kenkä

12.9.2014

Inverted Sole on nappulakengän kantapäähän kiinnitettävä vaihdettava pala, jolla pystyy muuttamaan kengän ominaisuuksia vaihtelevien olosuhteiden ja alustan mukaan. Tolvanen on entisenä aktiivijalkapalloilijana huomannut itse käytännössä, millainen vaikutus väärällä kenkävalinnalla on pelitilanteeseen.

”Jalkapalloilijat käyttävät usein vain yhtä kenkäparia kaikilla alustoilla. Pehmeä nurmikenttä ja kulunut tekonurmikenttä asettavat aivan erilaisia vaatimuksia kenkien pidon suhteen. Väärä kenkävalinta laskee suorituskykyä ja lisää loukkaantumisriskiä”, selventää Tolvanen.

Jalkapallo ja sen välinemarkkinat ovat miljardiluokan bisnes. Tuotteita ja niiden ulkonäköä kehitetään jatkuvasti. Nappiksien pohjarakenne on pysynyt pitkälti samana 50-luvuta saakka. Nyt Tolvasella on käsissään uuden sukupolven kenkä.

”Kehittämäni mekanismin avulla pelaaja pystyy parantamaan kengän pito-ominaisuuksia jo pelin ollessa käynnissä. Vaihdettavien palojen avulla on mahdollista vaihtaa eri pohjaosia kenttäolosuhteiden mukaan, joten pelaajalle riittää yksi kunnon kenkäpari”, kertoo Tolvanen.

Kasvu Open sparrauksesta on Tolvanen etsimässä uusia kontakteja idealleen. Tiistaina 9.9. Jyväskylässä pidetyssä kiitoratapäivästä jäi taskuun hyviä ideoita.

”Toisten kokemuksista ja näkökulmista oppii tosi paljon uutta”, kiittelee Tolvanen ja odottaa innokkaana toista sparrauspäivää lokakuussa.

Katso video 

Lue lisää yrityksestä Inverted Solen yrityskortista.

EDIT 11.3.2015 Kuva poistettu, uusi alusta ei tue pystykuvaa.Kommentointi