Blogi

Finalistiesittely FinRehab: uusi innovaatio kuntoutukseen

20.10.2015

”Fysioterapiapalveluja tarjoavan Fenix Centerin yrittäjän kanssa tekemämme yhteistyö tuotekehityksessä on auttanut saamaan palautetta suoraan loppukäyttäjältä. Näin olemme kehittäneet kuntoutuslaitetta suoraan asiakkailta saadun palautteen perusteella”, selventää FinRehabin yrittäjä Petri Liukkonen.

Omakohtainen kokemus – vasta silloin tietää, mitä asiakas todella kaipaa.

Niin koki myös FinRehab Oy:n  yrittäjä Petri Liukkonen kun ajautui fysioterapiaan ja kuntoutukseen hartiaseudun vaivojensa vuoksi.

”Perinteisellä kaavalla sain fysioterapeutilta ohjeet sekä kuminauhan kotikuntoutusta varten”, Liukkonen kertoo. ”Tällainen kuntoutus ei motivoinut.”

”Silloin ajattelin, että ovatko nämä todella ainoat apuvälineet kuntoutukseen?”

Siitä ajatuksesta syntyi uusi innovaatio toiminnallisesta kuntoutuslaitteesta, johon yhdistyisi IoT:n mahdollistama etäseuranta sekä motivointia lisäävät pelilliset mahdollisuudet. Pienikokoisesta, kevyestä ja liikuteltavasta apuvälineestä on tavoitteena saada kaupallinen versio Suomen markkinoille vuonna 2016. Laite on tarkoitus viedä myös maailmalle. Maailmanvalloitus aloitetaan Pohjoismaista.

”Muista laitteista poiketen meidän versiossamme vastus on yhdensuuntainen, jolloin laite soveltuu paremmin kuntoutukseen”, kertoo Liukkonen.

Apuväline toimii 0 – 18 kg vastuksella, ja sen avulla on mahdollista harjoittaa kehoa kokonaisvaltaisesti: ylä- ja alaraajoja, selkää ja vatsaa. Laite mahdollistaa monipuolisen harjoittelun useilla kymmenillä eri liikkeillä.

FinRehabin tiimi osallistui Digipolun sparraukseen.Tuotetta on kehitetty yhteistyössä asiakkaan ja loppukäyttäjän kanssa Lean-mallin mukaisesti.

”Fysioterapiapalveluja tarjoavan Fenix Centerin yrittäjän kanssa tekemämme yhteistyö tuotekehityksessä on auttanut saamaan palautetta suoraan loppukäyttäjältä. Näin olemme kehittäneet kuntoutuslaitetta suoraan asiakkailta saadun palautteen perusteella”, Liukkonen selventää.

Myös Jyväskylän Ammattikorkeakoulu JAMK on ollut aktiivisesti mukana kehitystyössä. Ammattikorkeakoululta sekä Liukkonen että toinen perustajaosakas Tero Wiik ovat saaneet tukea paitsi kuntoutukseen liittyvissä kysymyksissä myös liiketoiminnallista osaamista. Suomen Yrityskehitys Oy on puolestaan auttanut liiketoiminnallisten asioiden valmistelussa matkalla kohti markkinoita.

Kasvu Openista haetaan oppeja kansainvälisen tuote- ja palveluliiketoiminnan kehittämiseksi sekä tarvittavien resurssien yhteen saattamiseksi.

”Rahoituksen saanti seuraavien operaatioiden mahdollistajiksi sekä osaamispääoman lisääminen ovat kriittisiä tekijöitä, joihin etsimme ratkaisua”, Liukkonen täsmentää.

Liukkosen mukaan Kasvu Openista on ollut paljon hyötyä konkreettisten asioiden eteenpäin viemiseksi.

”Olimme mukana Digipolun sparrauksessa. Saimme sieltä hyvää jäsennystä ja fokusointia tekemiseen. Lisäksi pääsimme rakentamaan verkostoja paitsi mylläreihin myös mylläreiden omien verkostojen kanssa”, Liukkonen kiittelee.

”Suunnitelmien toteuttaminen vaatii kovaa työtä, nytkin on neljästä viiteen isoa kokonaisuutta työn alla. Kasvu Open on edistänyt pallon liikkeellä pysymistä, ja nyt meidän rooli on tehdä se maali”, Liukkonen päättää.

FinRehab kotisivut
Finrehab linkedinKommentointi