Blogi

Finalistiesittely Documtec Oy: oppia kiinalaisilta kylälääkäreiltä

25.6.2015

Documtecin henkilöstö yhteisen pöydän ääressä. Arto Sepponen istuu pöydän päässä ja etualalla vasemmalla on asiakkuusjohtaja Jarkko Vepsäläinen.

Etelä-Savon Kasvupolulta kunniamaininnan saanut pieksämäkeläinen Documtec Oy on vajaa 10 vuotta vanha ICT-palveluja tarjoava yritys. Reilu puoltoista vuotta sitten tuotekehittäjän erikoisammattitutkintoa suorittaessaan toimitusjohtaja Arto Sepponen sai ajatuksen uuden palvelubrändin kehittämisestä.

”Ajatuksena oli lähteä kehittämään it-palveluja yhdessä asiakkaan kanssa. Tämän pohjalta syntyi With-palvelukonsepti, jolla tarjoamme asiakkaallemme ennaltaehkäisevää it-palvelua niin kuin muinaiset kylälääkärit Kiinassa. Työskentelemme tiiviisti yhdessä asiakkaan kanssa, jotta opimme tuntemaan heidän tarpeensa kokonaisvaltaisesti. Huolehdimme täten asiakkaan it-ympäristön häiriöttömästä toiminnasta ja mikäli ongelmia ilmenee, hoidamme ongelmat kuntoon viivytyksettä ja korvauksetta”, kertoo Sepponen.

Etelä-Savon Kasvupolulla kunniamaininnan saaneen Documtecin With-myymälä sijaitsee Pieksämäellä.Documtecin With-myymälä sijaitsee Pieksämäellä. 

Myöhemmin yhtiökumppani Jarkko Vepsäläinen suoritti saman tutkinnon ja palvelukonseptia lähdettiin kehittämään määrätietoisesti eteenpäin. Yhtiökumppani kehitti koulutuksessa tuotteistamista edelleen, jolloin syntyi konkreettisia tuoteperheitä With-konseptin alle.

Kasvu Openissa kaikki kymmenen mylläriä antoivat konseptille positiivisen signaalin.

”With-palvelukonseptillamme lähdemme tavoittelemaan kasvua koko Suomesta. Saimme mylläreiltä kiitosta siitä, että tuotteemme on hinnoiteltu hyvin ja selkeästi, se on vaivaton ostaa sekä ja palvelukuvauksessa on kerrottu selkeästi, mitä palvelu sisältää ja mitä ei. Tältä pohjalta eräälle myllärille syntyikin oivallus verkkokaupasta, joka on rakennettu tuotteemme ympärille. Verkkokauppaideaa ja sen konkreettista toteutusta lähdemme mylläämään syksyn sparrauksissa”, avaa Sepponen suunnitelmia.

Etelä-Savon Kasvupolulla menestyneen Documecin With-myymälän avajaiset Pieksämäellä.Documecin With-myymälän avajaiset Pieksämäellä.

Kasvu Openista Sepponen sai vahvistusta yrityksen kasvusuunnitelmille.

”Lähdimme hakemaan Kasvu Openista uusia mahdollisuuksia ja toisaalta raivataksemme aikaa kasvusuunnitelmien eteenpäin viemiseen. Tuote on meillä kunnossa, joten lähdimme hakemaan viilausta ydinviestiimme. Sparrauksesta saimme vahvistusta sille, että olemme menossa oikeaan suuntaan oikealla tavalla.”

Syksyn finaalilta Sepponen odottaa sparrausta teknisempiin yksityiskohtiin.

”Paitsi että tuomme verkkokauppaidean myllättäväksi, odotan syksyltä sparrausta sopimusteknisiin asioihin ja kasvun hallintaan. Olemme Kasvu Openissa oppineet sen, että oman liiketoiminnan kuvauksen on oltava hyvin yksinkertainen, jotta yleisö sen ymmärtää. Ylipäätään liiketoimintaa kehittäessä kannattaa käydä tuulettamassa omia ajatuksiaan suorittamalla esimerkiksi jokin erikoisammattitutkinto – oli se sitten palvelumuotoilua, tuotekehitystä tai jotain muuta”, neuvoo Sepponen.

Documtec kotisivut

Documtec yrityskortti


Kirjoittaja

Enni Aittila

Enni Aittila toimi Kasvu Open -tiimissä sisällöntuottajana. Hän on valmistunut Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulusta, pääaineena laskentatoimi.


Kommentointi