Blogi

Finalistiesittely Devilabs Oy: helpot etäyhteydet pelkällä webbiselaimella

6.10.2015

Devilabs on kehittänyt helppokäyttöisen etäyhteysteknologian, Devilabs WARP:in, jota käytetään pelkällä Internet-selaimella. Yrityksen perustajilla Markus Leinosella ja Antti Hemmingillä on pitkä ja arvostettu IT-tausta aina ohjelmistokehityksestä koulutuksiin sekä -konsultointiin.

”Halusimme palvella asiakkaitamme yhä tehokkaammin ja monipuolisemmin, joten perustimme Devilabsin keväällä 2013 jalostamaan omaan käyttöön kehitettyä etäyhteysteknologiaa palvelutuotteeksi”, kertoo liiketoimintajohtaja Markus Leinonen.

Devilabs on kehittänyt helppokäyttöisen etäyhtysteknologian, Devilabs WARPin, jota käytetään pelkällä internet-selaimella.

Devilabs WARP käyttää moderneita standardeja kuten HTML5-kieltä ja REST-rajapintaa. Nämä mahdollistavat Devilabs WARP:in käytön pelkällä selaimella ilman asennuksia sekä etäyhteysalustan integroinnin mihin tahansa webbisivuille. Etäyhteys selaimesta pystytään muodostamaan tietoturvallisesti käytännössä mihin tahansa palveluun, kuten Windows tai Linux -työpöytiin ja -applikaatioihin, SSH-palvelimiin sekä erilaisiin webbipalveluihin.

”Devilabs WARP mahdollistaa ennenkuulumattomasti minkä tahansa tietokoneohjelman kokeilukäytön suoraan webbisivuilla, ilman mitään asennuksia. Laitteiden ja ohjelmistojen esittelyt niin myyntitilanteissa kuin koulutuksissakin onnistuu Devilabs WARP:in avulla yksinkertaisesti pelkällä Internet-selaimella, riippumatta sijainnista tai esiteltävästä laitteistosta. Lisäksi käyttäjä voi ratkaisun avulla tai saada etätukea ohjelmiston käyttöön käyttöjärjestelmäriippumattomasti. Devilabs WARP –teknologiaa hyödyntää mm. verkkosivusto Proofmark.net, jossa käyttäjä voi arvosteluiden, oppaiden ja blogikirjoitusten lisäksi koeajaa konesaliratkaisuita pelkällä selaimella”, täsmentää Leinonen.

Yrityksen toiminta on alun perin keskittynyt IT-yrityspuolelle, mutta yrittäjät pyrkivät jatkossa yhä vahvemmin myös IT:n ulkopuolisille toimialoille.

Devilabs toimii tällä hetkellä pääasiassa Suomessa.Tällä hetkellä Devilabs toimii pääasiassa Suomessa, Iso-Britanniassa ja Irlannin markkinoilla. Pitkäaikaisesta koulutus- ja konsultointitaustasta johtuen yrittäjien kontaktiverkosto kattaa koko Euroopan. Suomessa yrityksen toimipiste sijaitsee Turussa, jossa työskentelee kolme yrityksen työntekijää. Neljännen, Antti Hemmingin, virallinen asemapaikka on Lontoo.

Ensi vuoden tavoiteisiin kuuluu vahvasti aiempina vuosina tuotekehitellyn teknologiatuotteen järjestelmällisen myynnin aloittaminen. Tavoitteena on seuraavan tilikauden aikana tuplata liikevaihto, ja sitten triplata.

”Uskomme vahvasti suunnitelmaamme sillä tuotteemme on ainutlaatuinen, helppo käyttöönottaa, äärimmäisen skaalautuva sekä tärkeimpänä se tarjoaa aitoa lisäarvoa asiakkaillemme”, Leinonen kertoo.

Leinonen luettelee yrityksen haasteiksi tuotteistamisen, hinnoittelun sekä järjestelmällisen myyntimallin laatimisen.

”Kasvu Openista kuulimme tutulta yrittäjältä. Kaikki ennakko-odotuksemme ovat jo tähän mennessä ylittyneet! Kasvu Open -sparraukselta haemme tukea visiollemme ja kasvullemme. Käytännössä tämä tarkoittaa tuoreita mielipiteitä ja ulkopuolisia näkökulmia liiketoimintaamme. Olemme myös luonnollisesti avoimia uusille rahoitusratkaisuille, sekä valmiita kasvattamaan tiimiämme uusilla tekijöillä.”

Semifinaaleissa Leinonen kertoo keskittyvänsä tuotteistuksen sekä hinnoittelu- ja myyntimallien sparraukseen.

”Odotukset semifinaalista ja etenkin finaalipäivistä ovat erittäin korkealla perustuen aiempiin Kiitoratapäiviin, joista kokemukset jäivät pelkästään positiivisiksi.”

Devilabs kotisivut
Devilabs WARP (sivut aukeavat myöhemmin lokakuussa)
@DevilabsInc Twitterissä
Devilabs LinkedInissäKommentointi