Blogi

Finalistiesittelyt 2016: PintaWorks Oy – “vastaavaa tuotetta ei ole markkinoilla”

6.9.2016

PintaWorks Oy
Kotipaikka: Lappeenranta
Perustettu: 2013
Työllistää: 3
Liikevaihto viime tilikaudella: 180 000

Toimitusjohtaja Toni Kuparinen (kuvassa, kuvaaja: Sami Kontto) kertoo:

Liikeidea lyhyesti?

– PintaWorks tekee kamerapohjaisia online-laadunvalvontajärjestelmiä pääasiassa kartonki- ja painoteollisuuteen. Tuotteemme valvovat pakkausmateriaalin painettavuutta, eli kuinka hyvännäköinen painojälki pakkaukseen voidaan tehdä. Asiakas saa valmiin kokonaisratkaisun laadunvarmistamiseen tuotantoprosessin eri vaiheissa. Palveluna tai suorana kauppana toimitettava ratkaisu sisältää skannaavan inline-mittauslaitteiston, raportoinnin sekä tulosten analyysin.

Mikä erottaa yrityksenne/tuotteenne/palvelunne kilpailijoista?

– PintaWorksin oma tuote kartongin laadunvalvontaan on kehitetty yhteistyössä maailman johtavan nestepakkauskartongin valmistajan Stora Enson kanssa vuodesta 2013 lähtien. Meillä on käytössä huipputeknologia ja sen soveltamisosaaminen asiakkaan prosessiin. Vastaavaa tuotetta ei ole tällä hetkellä markkinoilla. Nykyiset mittauslaitteet eivät ole luotettavia ja alalla on tarvetta uudelle painettavuuden mittausstandardille.

Millaisia kasvutavoitteita yrityksellänne on? Nimeä ainakin tärkein.

– PintaWorksin tavoitteena on kasvaa yli miljoonan euron liikevaihtoon vuoteen 2019 mennessä. Liikevaihdosta pääosa tulisi oman tuotteen viennistä kansainvälisille markkinoille, aluksi pääasiassa Eurooppaan.

Paras hetki yrittäjän urallasi?

– Nähdä oman idean kasvavan kannattavaksi liiketoiminnaksi ja asiakasta palvelevaksi ratkaisuksi.

Haastavin hetki yrittäjän urallasi?

– Kassakriisit yrityksen alkuvaiheessa.

Mitä olet oppinut tähän saakka Kasvu Open -sparrauksista?

– Kasvu Openin myötä olen oppinut esittämään liiketoimintamme ja tavoitteemme selkeästi ja asiakaslähtöisesti, näen sen suurimpana hyötynä. Sparrauksista olemme saaneet selkeitä vinkkejä oman toiminnan kehittämiseen, eri rahoitusvaihtoehtojen hakemiseen sekä tärkeimpänä meidän kasvusuunnitelmamme kirkastamiseen.Kommentointi