Blogi

Ensimmäinen suomenkielinen opas enkelisijoituksen hakemiseen ilmestynyt

23.10.2014

Sami Etula esittelemässä enkelisijoitusopasta Kasvu Open finaalissa 2014

Sami Etulan kirjoittaman oppaan, Osaamista, verkostoja, rahaa - Opas Enkelisijoituksen hakemiseen ja start-up yrityksen valuaatiotyökalu, julkistettiin Kasvu Open Finaalissa Jyväskylän Paviljongissa.

FiBANin kustantama Osaamista, Verkostoja, Rahaa – opas enkelisijoituksen hakemiseen on ensimmäinen suomenkielellä ilmestynyt teos, joka neuvoo kansantajuisesti, miten bisnesenkeleiltä kannattaa sijoitusta lähteä hakemaan ja miten siihen pitää valmistautua. Opas on tarkoitettu kaikille enkelisijoittamisesta kiinnostuneille ja se on ladattavissa ilmaiseksi osoitteesta www.fiban.org/submit. Valuaatiotyökalu on ladattavissa Google Playsta ja Apps Storesta.

"Tällä hetkellä elämme Suomessa enkelisijoittamisen kulta-aikaa. Sijoittajia on paljon ja hakijoita vielä enemmän. Olen jopa itsekin sijoittanut. Meillä on kuitenkin ongelma. Suurin osa sijoitusta hakevista yrityksistä eivät ole sijoituskelpoisia. Keväällä 2014 kävin läpi lähes 200 kansainvälistä tutkimusta ja etsin miten enkelisijoittamista pitäisi tehdä. Syntyi halu tehdä jotain käytännöllistä ja yhdistää tutkimustieto FiBANilla saamaani työkokemukseen sekä omiin sijoittajakokemuksiini. Lopputuloksena syntyi tämä opas, mobiiliaplikaatio start-up yityksen valuaation määrittämiseen sekä malli enkelisijoittajille kohdeyhtiön valintaan", kertoo Etula

Opas on saanut jo ennen julkaisuaan paljon huomiota. Muun muassa Tero Luoma Taaleritehtaan Pääomarahastoista kommentoi opasta näin:

”Opas enkelisijoituksen hakemiseen on hatunnostonarvoinen merkkiteos. Se on suuri palvelus Suomen pääomayhteisölle. Opas on kerrassaan loistava! Se on kokonaisvaltainen, opettavainen, selkokielinen ja käytännönläheinen. Se on pakollista luettavaa sekä yrittäjille, sijoittajille että lainsäätäjille. Se luo alalle standardin ja auttaa sekä yrittäjien että sijoittajien työtä. Pidetään huoli, että opas saa ansaitsemansa arvostuksen ja jakelun”, tähdensi Luoma. 

Opasta on painettu 6600 kappaletta ja vain muutama sata on enää jäljellä. Tuhannet ovat halunneet lisäksi tilata oppaan sähköisessä muodossa.

"Olemme todella innostuneita siitä, miten paljon kiinnostusta opas on jo nyt saavuttanut. Toivottavasti pystymme sillä herättelemään osaltamme suomalaisia yrityksiä kasvuun ja ohjaamaan keskusteluihin bisnesenkeleiden kanssa”, Jan D. Oker-Blom kommentoi.

Lisätiedot:

Jan Oker-Blom, FiBAN, toimitusjohtaja
jan@fiban.org
+358 40 5517551
www.fiban.org
www.ebanhelsinki2014.com

Sami Etula, kirjoittaja
sami@etula.fi
+358 50 3572516
www.etula.fi

FiBAN on voittoa tavoittelematon yhdistys, joka pyrkii yhdistämään yksityistä rahaa ja aloittelevia kovaa kasvua hakevia yrityksiä. Verkostoon kuuluu yli 400 jäsentä (eli sijoittajaa) jotka sijoittivat toista kymmentä miljoonaa euroa startup-yrityksiin viime vuonna. Halutessasi oppaan ladattavaksi omille sivuillenne, ota yhteyttä Sami Etulaan. Lisääminen ei vaadi monimutkaisia toimia, vaan onnistuu muutamassa minuutissa. Tarvittaessa asennuksessa autetaan.

Oppaan kirjoittamista ovat olleet rahoittamassa Keski-Suomen liitto, Keski-suomen ELY-keskus ja vipuvoimaa EU:lta 2007-2013.Kommentointi