Blogi

Elina Lillstrang: Kasvamme, kunhan onnistumme ratkaisemaan rekrytointiongelmamme

19.12.2013

Elina Lillstrang on Keski-Suomen kauppakamarin osaamispäällikkö.

Sain kesällä puhelinsoiton Keuruulta. ”Rekrytointi on nyt kasvun ongelman ydin.” Rakennemuutosalueellahan on osaajia tarjolla pilvin pimein. Mistä siis voi olla kyse? Asiasta oli otettava tarkemmin selvää. Näin syntyi Parhaan johtamisen työpaikat -kasvupolku 8 keuruulaisen organisaation tarpeisiin.

Pitchauksia, kasvukartan piirtoa, kumppaneiden etsintää, tiimianalyyseja ja parhaiten työpaikkojen toimintatapoja. Niistä on tämä uudenlainen Kasvuopen ja Parempi johtaa hyvin hybridikasvupolku tehty. Tavoitteena on ratkaista konkreettinen rekrytoinnin ongelma jokaisen osallistujan kohdalla.

Jos meillä on vain rekrytointiongelma, miksi aloitamme yrityksen hissipuheesta, oli joidenkin osallistujien huoli ensimmäisen päivän alussa. Jutun juoni kirkastui kuitenkin nopeasti: kun Pertti on talosta lähtenyt, paras ratkaisu ei yllättäen olekaan uuden pertin etsiminen mahdollisimman nopeasti, vaan on syytä katsoa kauemmas tulevaisuuteen. On lähdettävä kulkemaan uudenlaista kasvun polkua ja rakentamaan työpaikkaa, jonne juuri se oikea osaaja mielellään tulee osaksi kehittyvää tähtijoukkuetta ja elämään yhteistä missiota todeksi. Yhtäkkiä mukaan tarvitaankin monia ihmisiä ja näkökulmia!

Kaksi kolmasosaa Parhaan johtamisen työpaikat -matkasta on nyt kuljettu ja osallistujapalautteista päätellen olemme oikealla tiellä:
”Näillä opeilla kasvamme jo kaksinkertaiseksi” – osallistuja 1. Kasvupolkupäivän jälkeen
”Tänään menivät prioriteetit uusiksi. Rekrytoinnin sjiaan minun pitääkin ensin markkinoida.” – osallistuja 1. Kasvupolkupäivän jälkeen.
”En ole tehnyt näin paljoa kasvumme eteen moneen vuoteen kuin mitä olen tehnyt edellisen kohtaamisemme jälkeen” – osallistuja 2. Kasvupolkupäivän alussa.
”Minun ja yritykseni ajallinen sijoitus päivään oli kuin lottovoitto” -osallistujapalaute 2. Kasvupolkupäivän jälkeen.

Kasvupolku näyttää saaneen aikaan jo konkreettisia tekoja, mutta myös oivalluksia ja hämmennystä. Siis oppimista. Kasvu syntyy rohkeudesta nähdä ja tehdä tulevaisuutta.

Elina Lillstrang
Osaamispäällikkö, Keski-Suomen kauppakamari


Aiheet

Yleinen

Avainsanat

rekrytointi


Kommentointi