Markku Vesa

Toimitusjohtaja, Kiinteistö Oy Ulvilan Logistiikkatalo

- 64 v. dipl.ins., konepajatekniikka ja teollisuustalous (TKK, 1980)

- 1982-2014 Rosenlew Automation, sittemmin Cimcorp Oy, suunnittelija, tuotepäällikkö, tekninen johtaja, myyntijohtaja ja toimitusjohtaja 2008-2014, nyttemmin eläkkeellä

- osakas (MBO) ja hallituksen jäsen 2004-2014, vastaavasti Kiinteistö Oy 2004-, jossa myös nykyinen sivutoiminen vastuualue

- joitakin positioita lähinnä paikallissa pk-sektorin yrityksissä

- valitsin osa-alueina johtamisen ja strategiat ja kansainvälistymisen, jotka ovat alueita, joissa olen toiminut pitkälti aktiiviaikanani ja joissa näkisin, että kokemuksellani voisi olla hyötyä. Ks. oheinen linkki.

- en haluaisi ylikorostaa strategian merkitystä muiden osa-alueiden kustannuksella, mutta sen pohtimiseen käytetty aika auttaa ehdottomasti näkemään liiketoiminnan menestyksen kannalta keskeisiä mahdollisuuksia ja uhkia ja muodostamaan käsityksiä, miten liiketoimintaa pitäisi kehittää niiden näkökulmasta. Strategiaa on hyvä päivittää säännöllisesti vaikka tilanteet vaihtelevatkin.

- yhtiön kehitys ja kasvu etenivät käytännössä kansainvälistymisen kautta, koska kotimaan markkinat olivat liian pienet, jotta niiden kautta olisi ollut mahdollista satsata riittävästi tuotekehitykseen, joka loi pohjan menestykselle. Yhtiö myi pääsääntöisesti suoraan kaikille loppuasiakkaille, käyttäen paikallisia agentteja, mikäli markkinat vaativat. Vuonna 2010 yhtiö osti Kanadasta kilpailevan yrityksen, jota kautta lähdettiin hakemaan parempaa jalansijaa Pohjois-Amerikan markkinoilla.

Vahvuudet

  • Johtaminen ja strategia
  • Kansainvälistyminen

Yhteystiedot

  • Soita 0440 592753
  • .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Linkit