Juha Alanen

Consultant Director, Partner , Mercuri International Oy

Juha Alasella on käytännönläheinen kokemus kansainvälisten myyntiorganisaatioiden tehokkuuden kasvattamisesta ja myyntitoimintojen modernisoimisesta nyt neljältä vuosikymmeneltä. Konsultointityön taustalla on vahvat näytöt myynnin ja markkinoinnin johtamisesta palveluliiketoiminnassa eri toimialoilta. Alanen haastaa sinut johtamaan ja uudistamaan oman myyntitoimintanne tämän päivän vaatimusten mukaisesti!

”Hinku auttaa asiakkaita menestymään on vahvin draiverini. Asiakastarpeet muuttuvat jatkuvasti; tavoitteet, olosuhteet, edellytykset, välineet, johtaminen… Siksi kaikki yritysten kehittämistoimenpiteet pitää aina pystyä yhdistämään näihin.

Johtajana minulla on vahva halu vaikuttaa arjen toimintaan - haastan, kyseenalaistan ja kiteytän olennaisen. Tarkastelen asiakokonaisuuksia analyyttisesti, mutta kun ryhdytään töihin, asioita pitää saada aikaiseksi. Ehkä juuri siksi olen parhaimmillani yllättävien tilanteiden edessä, kun kaikki ei mene kuin käsikirjoituksessa. Silloin pitää pystyä katsomaan asioita helikopteriperspektiivistä ja osata erotella todellisuus ja vaikutelmat. Pysähtyä, astua yksi askel taaksepäin – ja ajatella.

Kannattava kasvu tulee panostuksesta asiakkaan liiketoiminnan aitoon ymmärtämiseen – se on kovaa työtä ja päivittäistä itsensä haastamista, ”kädet savessa”. Itse uskon yksinkertaisiin ratkaisuihin, olen valmis hieromaan asioita tarvittaessa pitkäänkin, jotta tulos olisi selkeä ja laadukas. Olen törmännyt usein siihen, että on kiire tehdä ratkaisuja, vaikka osapuolilla olisi ongelmasta erilaisia näkemyksiä. Silloin tarvitaan kärsivällisyyttä ja malttia keskustella. En pidä hätäilystä, joskus ”yön yli nukkuminen” on viisaampaa, kuin rynnätä toteuttamaan ensimmäiseksi mieleen tulevaa ideaa. Asioita on aina hyvä tarkastella monesta näkökulmasta, ja tätä samaa tuon myllärinä organisaatiosi tavoitteelliseen tekemiseen.”

Vahvuudet

  • Johtaminen ja strategia
  • Tiimin rakentaminen ja osaaminen
  • Myynti ja markkinointi

Yhteystiedot

  • Soita +358 400 413 031
  • .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Linkit