Jorma Martevuo

Partner, Management Consultant, Mercuri International Oy

Jorma Martevuon näytöt yritysjohdon sparrauskumppanina ja kokonaisvaltaisten myynnin kehittämisohjelmien rakentajana ovat tehneet hänestä luottopakin monelle yritysjohtajalle. 30 vuoden kokemus satojen suomalaisten ja kansainvälisten yritysten liiketoiminnan kehittämisestä hakee vertaistaan. Martevuon kyky nähdä kokonaisuus ja haasteiden syy-seuraussuhteet ei jätä ketään kylmäksi – asiakkaan menestyminen ja heidän kasvustrategian varmistaminen on aina kaikki kaikessa.

”Työni on mitä suurimmissa määrin yhdessä asiakkaan kanssa elämistä. Erilaisissa asiakaskohtaamisissa ja -tilanteissa on kertynyt kokemuspankki, mitä kannattaa huomioida, ja erityisesti mitä välttää, menestyksellisessä myynti- ja markkinointitoimintojen kehittämisessä. Myynnin kehittämistä voi toki tehdä monella tapaa, mutta on eri asia todella kehittää kuin vaikkapa vain kouluttaa.

Menestyksellisissä B2B myynnin kasvuhankkeissa yhteistä on pitkäjänteisyys ja selkeät, realistiset kuten myös riittävän haastavat tavoitteet ja tulevaisuuden tahtotila. Onnistumisen kannalta merkittävintä on kyky saada koko organisaatio mukaan kehittämisen matkalle ja uusiutumiseen. Esimiestyön on oltava erinomaisessa kunnossa, kuten myös työkalut analysoida ja arvioida, jotta tiedetään olla menossa oikeaan suuntaan.

Haastavat johdon sparraustilanteet, mihin ja miten pitää ryhtyä, saavat aina syttymään. Usein vaikkapa kehittämishanketta suunniteltaessa uskotaan erinäisiin asioihin, mutta ei osata arvioida matkan vaativuutta. Onneksi minulla on luonnonlahja geeneissä olla eri mieltä. On mahtavaa nähdä ja kokea mukana, kun todella aletaan tehdä - kun tunnistat muutoksen ja onnistumisen siemeniä, kun epävarmuus muuttuu varmuudeksi.

Myynnin kasvu tulee historian ja tulevaisuuden kombinaatiosta: kun toimiviin asioihin ja fundamentteihin pystytään yhdistämään ja tuomaan jotain uutta. Samalla tavalla tekemällä ja toimimalla ei voi menestyä jatkuvasti. Menestyminen ei ole yhteen- vaan kertolaskua, ja siksi erot ei-menestyvien ja menestyvien yritysten välillä ovat niin suuria.”

Vahvuudet

  • Johtaminen ja strategia
  • Tiimin rakentaminen ja osaaminen
  • Myynti ja markkinointi

Yhteystiedot

  • Soita +358 400 410 261
  • .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Linkit